Marraskuun viikonloppuretki: Isojärven kansallispuisto

Alan todella pitää syystalven retkeilystä. Tai mitä tämä marraskuu nyt oikein onkaan. Tavallinen hieman harmaa marraskuinen viikonloppu on ihan parasta retkeilyaikaa – lämpötila on juuri sopiva liikkumiseen. Ja kun pimeä tulee ajoissa, niin ehtii jorista niitä näitä pitkän illan nuotiolla. Ja laitella alkupalat, juustofonduet ja jälkkärit. Ja välipalamakkarat. Mikäpä sen rentouttavampaa näin kaamoksen kynnyksellä.

Olemisesta saa nautiskella todellakin rauhassa. Isojärvellä näkyi lauantaina kolme pyöräilijää, sunnuntaina kaksi päiväretkeilijää ja yhdet saappaanjäljet.

Isojärvi on juuri yhden yöpymisen kokoinen puisto. Sekä lauantaille että sunnuntaille tuli matkaa noin 10 km. Matkaan lähdettiin Huhtalasta ja yöpyminen tapahtui Kuorejärvellä. Se on puiston leiriytymispaikoista parhaimmasta päästä. Maasto on kivikkoista ja tasaista paikkaa teltalle saa hakea. Mutta kun ei siis ollut muita leiriytyjiä, niin meidän neljän hengen seurue löysi kolmelle teltalleen paikat ihan hyvin. Kuorejärvellä olisi ollut reilun kokoinen laavukin yöpymiseen. Ja muutenkin fasiliteetit kunnossa.

Hieno puisto kaikkinensa. Ja kun joku oli vielä käynyt ripsimässä pölysokeria maisemaan, niin siinä taas silmä ja mieli sai levätä.

Heijastumia
Viheriöivät sammalet
Valaistunut matkaseurue (Miksu, Sanni, Mara)
Hyhmäinen lampi
Lounasnuotio
Kuorejärvi
Aamumaisema
Kuorejärvi aamu-usvassa
Ei tuule nyt
Matkalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s