Hiihtokauden avaus…

Etelä-Suomen talvi ei ole suosinut hiihtelijää. Juuri kun sain hiihtokamat haalittua Helsinkiin alkoi viikon vesisadeputki ja lumet meni. Talven ainoa hiihtolenkki on tullut tehtyä Levillä, mutta tänään pääsin vihdoin viimein aloittamaan hiihtokauden Etelä-Suomessakin Tiirismaan ja Salpausselän rinteillä. Keli oli liukas, mutta ei jäinen. Harmaudestaan huolimatta itse asiassa aivan täydellinen hiihtokeli, ainakin jalassa olleiden nanosuksien kanssa, en tiedä miten olisi pitovoitelut onnistuneet. Joskus junnuna pohdin, että nämä alueen sinänsä hyvin vauhdikkaat laskut olla vieläkin suurempia ja vaihdikkaampia, mutta nyt kyllä nämä mäet riitti hyvin. Vaikka välillä vähän vauhti hirvitti, niin uskalsin sentään päästää jokaisen laskun ihan täysillä latua pitkin. Vauhtia kuvaa hyvin se, että iPhonen trackeri oletti alamäet autoiluksi, jota ei ole vielä ikinä tapahtunut edes kesäisillä maantiepyörälenkeillä. Matkaa tuli vajaa 30 km ja erittäin mukava oli päästä vihdoin viimein etelänkin ladulle ja jos kelit säilyvät niin ensi viikolla jatkan tätä samaa touhua!

 

Reitin toinen pää, Lahden hiihtostadion
 
Tapanilan hiihtomajalla on tunnelmallinen takka…
  

…ja maukkaita munkkeja!
  
Tiirismaan maisemat…
 
…ovat vähän kuin Lapista.
   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s