Barcelona

Vihdoin Barcelonassa. Tarkoitus on kiivetä ja syödä tapaksia muutama päivä. Ensimmäinen kiipeilypäivä on nyt takana, mutta ensin pari kuvaa jotka Ville halusi laittaa tänne. Itse en osaa sanoa miksi.

Jengi kävelee kadulla, joku häkkyrä ja turistidösä.
Tätä tuijotuskilpailua on paha voittaa.
Gaudia

Sitten itse asiaan. Tosiaan tänään saatiin hieman myöhäinen startti kun alku viikko painoi sen verran. Muutenkin voi jo nyt todeta, että tämän reissun suoritukset ovat todennäköisesti nousujohteisia – sen verran rankka alustus tuli tehtyä messuilla. Tosin Ville on normaaliin tapaan ihan liekeissä. Päästiin kauppojen ja autoilun jälkeen Montserratin luostarin turistihelvettiin. Väenpaljous tuli yllätyksenä eikä topoihin automatkan aikana saanut oikein otetta, mutta perille päästiin. Pakattiin paljon erinäköistä roinaa reppuihin, ostettiin parit junaliput eri suuntiin ja lopulta olimme ihmettelemässä pylpyräviidakkoa massiivin päällä. Pylpyräviidakkoa ei ole ihan helppo hahmottaa heti, mutta löydettiin sopivan lyhyt ja helppo reitti tuntumanhakua varten: Magdalena Superiorin 98 Octans. Selkä kolmen kp:n reitti jonka greidit oli 3c, 4c ja 6a. Alku oli loivaa mäkeä, mutta vika pätkä jo paikoitellen pystysuoraa menoa. Täytyy tosin myötää, että eka yritys päättyi pakitukseen, kun aloitettiin kiipeäminen ihan jostain muualta kuin reitin alusta.

Magdalena Superior on toinen pylpyrä oikealta. Reitti menee pilarin oikeaa reunaa.

Ihan ensiksi täytyy sanoa kivestä. Se on outoa. Vähän kuin vanhan ajan betonia, jossa on erikokoisia kivenmurikoita seassa. Ja niitä tosiaan on: eri muotoisia, eri kokoisia ja ne törröttävät mitä ihmeellisimpiin suuntiin. Suurin osa ajasta menee otteiden etsimiseen. Ainakin noilla greideillä löytyi kahvaa koko ajan, mutta niiden löytäminen otti aikaa. Toisaalta koko ajan löytyy paljon hyvää jalkapaikkaa. Voisi ehkä sanoa kiipeilyn muistuttavan paljon sisäkiipeilyä kun kivet muodostavat tietynlaisia seinästä kohoavia otteita. Ei nyt ehkä voi sanoa maailman kauneimmaksi kallioksi ainakaan lähettä katsottuna.

Joka tapauksessa kiivettiin alun helpot pätkät fiilistellen ja Ville veti lopun jyrkät kohdat viileästi. Ihan hyvää settiä. Päivä päättyi vaan aika nopeasti kun ilta laskeutui ennen huiputusta. Alas tultiin suurin osa matkasta täydessä pimeydessä. Ja lopulta kämpillä Barcassa oltiin, joskus ysin maissa. Silti ensimmäisen päivän perusteella Barca sopii myös kiipeilykohteeksi kaiken muun lisäksi. Ehdottomasti yksi monipuolisimmista matkailukaupungeista.

Alas menossa. Vaikka meno näyttää ankealta, oli hieno kuutamo ja tunnelmaa löytyi.

No, nyt täytyy lähteä baariin. Katsotaan jos jaksaa naputtaa huomenna enemmän…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s