AS Roma – Napoli, Stadio Olimpico, Rooma, Italia, 29.4.2012

Jalkapallosta, maailman suosituimmasta urheilulajista jonka takia on aloitettu jopa sotia, voi kirjoittaa kaikkien alojen blogeissa, joten tässä otteluraportti ottelusta AS Roma – Napoli Rooman Stadio Olimpicolta.
Ottelussa oli merkittävästi panosta, molemmat tavoittelivat vielä pääsyä ensi kauden Mestareiden liigaan eli Serie A:n kolmatta sijaa. AS Romalta tähän vaadittiin voittoa, Napolin toiveet pysyisivät hengissä tasapelilläkin.
Olimme paikalla hyvissä ajoin, noin tunti ennen ottelun alkua, jolloin Napolin kannattajajoukko oli jo majoittunut stadionin pohjoispäätyyn, mutta AS Roman kuuluisa Curva Sud oli vielä jokseenkin tyhjä. Vähitellen stadion täyttyi, ei aivan täyteen, mutta mukavasti kuitenkin. Molempien joukkueiden lämmittelykuvioiden seuraamisen jälkeen kajahti ilmoille komeasti Roma Roma Roma, AS Roman tunnussävel. Tunnelma oli todella upea!
Ottelu käynnistyi AS Roman selkeällä hallinnalla, Napoli puolusti, AS Roma painoi päälle, ja tuhlasi paikan toisensa jälkeen. Siitä huolimatta Curva Sud jaksoi pitää tunnelman korkealla. Lopulta useiden tuhlattujen avopaikkojen jälkeen tuli onnistuminen ja katsomo repesi. Upean syötön oikeaan laitaan antoi kukapas muu kuin AS Roman elävä legenda, jumalasta seuraava, Francesco Totti. AS Roman kova painostus ei tuottanut enempää maaleja ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin 1-0 tilanteessa, onnekkaasti Napolin kannalta.
Toiselle jaksolle tuli piristynyt Napoli, pelin painopiste siirtyi AS Roman maalille ja yhden läpiajon sekä parin tuhlatun tilanteen jälkeen komea kaukolaukaus upposi AS Roman maalin yläkulmaan. Tästä roomalaisten ongelmat eivät helpottaneet vaan Napoli jatkoi painetta kunnes Napolin tähti Cavani upotti upealla vedolla pallon toisen kerran AS Roman maaliin. Napolin johtoasemassa pelin painopiste alkoi jälleen siirtyä kohti Napolin maalia ja lopulta 3 minuuttia ennen täyttä aikaa kova yritys palkittiin, AS Roma tasoitti loppunumeroiksi 2-2.
Tämä ei kuitenkaan AS Roman tifosoja miellyttänyt, loppuvihellyksen jälkeen Curva Sud aloitti korvia vihlovan vihellyskonsertin. Tässä tilanteessa Fracesco Totti osoitti suuruutensa ja asemansa kävelemällä Curva Sudin eteen ja muuttamalla vihellykset hurrauksiksi kuin jeesus aikoinaan veden viiniksi. Roomanmedia arvosti korkealle tämän eleen seuraavana päivän.
Ottelu oli ohi ja pahin edessä. Metro oli joidenkin remonttitöiden takia suljettu ja ainoa keino päästä pois stadionilta oli bussi. kun pitkän odottelun jälkeen pääsimme oikeaan bussiin, oli se tietysti tupaten täynnä AS Roman nuoria lauluintoisia tifosoja. Lopulta meni hermot ja päätimme, että parempi kävellä ja etsiä taksi. Noin tunnin kävelyn jälkeen päädyimme Piazza Venezialle, josta ehkä pienellä kiilaamisella löytyi taksi nopeasti ja pääsimme takaisin hotellille nukkumaan.
Yhteenvetona on pakko sanoa, että itse pelin tason lisäksi on myös fanikulttuuri Etelä-Euroopassa hieman eri tasolla kuin kotoisessa Suomessa. Kokonaisuutena ottelu oli upea kokemus!
Tunti ennen matsia, vielä hiljaista.
Vastustajat hyvissä ajoin paikalla.
Curva Sud täydessä vauhdissa…
Roma Roma Roma…
Ja peli käyntiin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s