Taipale Goes X-Kaato

Taas vuotuisen kauden huipennuksen aika multisportin saralla. Melkein näin kehtaa sanoa kun osallistuttiin neljännen kerran tapahtumaan. Kolme vuotta sitten aloitettiin Jaken kanssa Nurmijärvellä seikkailijan ura X-Kaadosta. Silloin ei päästy kovin pitkälle kun allekirjoittanut nyrjäytti nilkkansa. Monta seikkailukisaa ja muutamaa nilkannyrjäytystä myöhemmin ollaan varmaan opittu jotain, mutta olin kyllä taas ihmeen sekaisin maaliviivan ylitettyä eikä voi sanoa, että olisi ollut mitenkään itsensä voittanut olo.

Tämän vuoden kisa järjestettiin urbaanissa ja vähän liiankin tutussa ympäristössä. Kisakeskuksena toimi Espoon Laaksolahden urheilupuisto ja muunmuassa kolmas juoksuosuus oli Oittaa pururadan maastoissa, jonka on kyllä ehtinyt itse koluta jo aika tarkaan. Toki muutama uusi löytökin tuli kuten hieno joenvarsipolku Myllykylässä, jota täytyy jatkossa käyttää treenilenkeillä. Yllättävän nättejä paikkoja löytyy ihan omien normi kulkureittien vierestä vähän kuin piilotettuna.

Taajamassa kisaaminen on yleensä aika suoraviivaista. Ehkä reitinvalinnoissa voisi jonkin verran optimoida, mutta eksymään ei pääse kovin helposti. Myös juosten suunistettavat pätkät ovat aika turvallisia kun teitä, polkuja ja pihoja on rajaamassa aluetta. Eli eteneminen on pääasiassa kiinni omasta kunnosta. Tosin me kyllä pystyttiin parit pummit tekemään Nuuksion pyöräilyosuudella. Ajeltiin vauhdilla väärälle metsäuralle ja päätettiin lopulta ajaa seuraavilla rasteille vähän vastakarvaan. Ja oli siellä pari muutakin pienempää säätöä.

Ei tullut kuvattu eikä kehtaa pölliä muilta. Joku kuva pitää kuitenkin olla joten heitin kartat lattialle ja otin kuvan. Tuo Kasavuoren suunnistus oli toinen juoksuosuus ja se meni vielä pimeällä. Oli minusta kisan mukavin osuus. Lähdettäessä pyörillä eteenpäin alkoi aamu jo sarastaa.
Itsellä ei ole ollut oikein koko syyskuun aikana mitenkään ihmeellinen olo: on tullut sairasteltua ja kisaa edeltäväkin viikko meni vähän niin ja näin pääosin duunin johdosta. Sen huomasi armottomasti kisassa. Jo Kasavuoressa suunnistettaessa pimeyden väistyessä alkoi tuntua ettei kaikki ole ihan niinkuin pitää. Seuraava pidempi pyöräily meni vielä jotenkuten, mutta Oittaan juoksussa olin sitten jo ihan tattis. Loppumatka meni vähän sinne päin. Maastossa pystyi tekniikan turvin pyörällä etenemään, mutta melontaan siirryttäessä ei tekemisessä ollut oikein enää voimaa ja takaisin rantaan tullessa olin sellaisessa kylmähorkassa ettei mitään rajaa. Viimeinen köysikiipeily ja eristelevyuinti meni ihan vain viran puolesta. Maalissa ei meinannut saada millään lämpöjä päälle. Nyt pari päivää myöhemmin alkaa olla normi olo, mutta aika heikossa hapessa sitä tuli oltua. Näin jälkeenpäin voi sanoa, etten ollut ehkä ihan kisa kunnossa. Lisäksi polvi on vihoitellut viime viikkoina ja sekin ärtyi kunnolla eikä vieläkään ole kiva kävellä. Täytyy ottaa nyt kunnolla lepoa ja palata kuntoilun pariin sitten kun on taas vahva fiilis.
Tällä kertaa varmaan helppo sijainti oli houkutellut paljon porukkaa paikalle. Miesten kisasarjassa taisi olla viitisenkymmentä joukkuetta ja lähdössä olikin tunnelmaa. Jengiä oli ruuhkaksi asti ensimmäisillä rasteilla ja vielä ensimmäisessä pyöräilyssä heti vähän hidastaessa oli heti hirveä lössi kasassa. Kasavuoren suunnituksessa sai jo tehdä enemmän omia valintoja ja tuntea pari onnistumisen elämystä, vaikka sielläkin juostiin välillä letkassa. Jännästi pyöräilyyn lähdettäessä kaikki katosi ja loppumatkasta sai tehdä pääosin omaa suoritusta. Lopussa höyryillä mentäessä alkoi porukkaa menemään ohi ja varsinkin melonta oli meille nihkeä. Melonnan ykkösrasti oli varman kisan ikimuistoisin ainakin Jakelle joka tetsasi Espoon Pitkäjärvestä laskevan ruovikon edes takas. Meidät kuitattiin siinäkin nätisti kun toinen tiimi painoi rastilli suoraan kajakilla minun käännellessä kajakkia bambuviidakossa. Jakella oli ollut kuulema ikimuistettava ilme kun olivat olleet yhtä aikaa leimaamassa. Tulokset saatua oli yllättynyt kun oli kuitenkin kahdennellatoista sijalla.
Tulokset, kartat ja muuta virallisilta sivuilta:
Kuvia ja fiiliksiä X-Kaadon FB sivuilta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s