Kivinokalla retkellä

Kalasatama on siitä mukava paikka asua, että metropysäkki on ihan vieressä ja metrolla pääsee mukaviin paikkoihin ulkoilemaan. Pari viikooa sitten kun sattui kaunis aurinkoinen päivä lähdimme Uunon kanssa retkelle Kivinokalle. Ensin metrolla Kulosaareen ja siitä suoraan rantaan ja kohti Kivinokan siirtolapuutarha-aluetta.

Metrolla liikkeelle.
Idyllistä rantamaisemaa.
Kivinokan alue on monimuotoinen. Keskellä hieno kartano, jonka ympärillä viljelypalstoja, kauempana siirtolapuutarhapalstoja sekä pelloilla että syvällä metsässä ja rantojen äärellä. Alueelta löytyy myös mukava pieni uimaranta ja suojeltu metsäalue.

Kivinokan sydän on hieno kartano.

Pienten viljelypalstojen äärellä.
Täällä kaskut kulkevat mukana.
Näkymät tältä rannalta…
…niin kuin ennen…

…ja nyt, siellä häämöttää Kalasatama ja koti.

Aurinkoista tietä…

…idyllisten mökkien…

…keskellä auringossa eteenpäin.

Alue on viihtyisä ja erilainen henkireikä melkein kaupungin sydämessä. Ei pelkkä puisto tai metsä, vaan elävä kokonaisuus. Kivinokalla ei käydä vain kääntymässä kauniina sunnuntaipäivänä vaan oikeasti eletään hyvon epäkaupunkimaisessa ympäristössä. Voisi kuvitella, että monen turistinkin näkökulmasta alue on mielenkiintoinen paikka vierailla, kun vielä saavutettavuuskin on helppo metrolla. Eikä Kivinokka ole pelkkä pienviljelyskeidas vaan myös kulttuuria löytyy, mm. legendaarinen orkesteri Dallape on perustettu Kivinokalla ja Kukkenhaimin museokin löytyy.

Tällä paikalla…

…ja tässä mökissä perustettiin tanssiorkesteri Dallape…

…ja myös Kukkenhaimin museo löytyy!

Kaikkien näiden kehujen jälkeen on todettava, että Helsingin kaupungin asuntosuunnitelmat alueella ovat hieman valitettavia. Aluetta voisi varmasti kehittää, mutta alueen luonteen ja perinteiden mukaisesti. Helsingin kaupungilla on tietysti ongelma löytää tarvittavaa tonttimaata, mutta Kivinokka kuuluu mielestäni niihin alueisiin, jotka pitäisi jatkossakin säilyttää persoonallisena henkireikänä kaupunkilaisille. Toivottavasti tämä kehityssuunta vie voiton ja tulevatkin sukupolvet saavat nauttia Kivinokan maisemista ja hengestä!

Ja Herttoniemestä metrolla takaisin, toivottavasti asuintalot pysyvät täällä eivätkä vähitellen ”valu” Kivinokalle.
Myös Uuno muotoili oman näkemyksensä reissusta, joka löytyy täältä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s