Uusi vuosi

On taas aika päivitellä kuntopäiväkirjakuulumisia. Tänä viikonloppuna tuli mietittyä jo muutenkin näitä juttuja kun kroppa on tuntunut niin väsyneeltä. Parempi varmaan lepuuttaa välillä ja palautella ensi viikko. Olen tänä vuonna yrittänyt panostaa nimenomaan nukkumiseen ja ravintoon, joten toivottavasti väsymys tulee yksinkertaisesti treenaamisesta. Löysempi seuraava viikko olisi varmasti muutenkin ollut kelien ja matkustelun johdosta eli tuli kaikin puolin hyvään saumaan.

Olen tehnyt pari muutakin pientä muutosta. Salilla olen jättänyt aikalailla kokonaan pois yläkropan treenaamisen kun sisäkiipeily ja jääkiipeily tuntuvat olevan sen verran kovaa settiä etten palaudu niistäkään. Se on kumma kun en niin älyttömästi edes kiipeä. Kolmen kiipeilyn viikkoja tulee kuitenkin harvemmin. Toisaalta olen sitten ottanut ohjelmaan pitkästä aikaa jalkatreenit. Täytyy katsoa miten vaikuttaa tekemiseen, mutta on ollut ainakin mukava hakea tuntumaa ja alussahan sitä kehittyy kovaa vauhtia. Muutokset ovat tuntuneet jo nyt hyvältä ja varmaan pitäisi tehdä erilaista settiä nimenomaan voimapuolella useammin. Silti tärkein asia on varmasti lihashuolto, jonka yritän huomioida jokaisella salivierailulla. Vanha mies ei vain palaudu samalla tavalla kuin nuorempana.

Salilla on ollut aika turha käydä kun kiipeilee. Sen olen todennut jo aikaisempina vuosina. Nyt olen luovuttanut suosiolla ja kiipeän sen mitä kädet ottaa vastaan. Jäätä on vihdoin päässyt kiipeämään ja se nyt on sitä samaa vanhaa – saa nähdä miten pärjää ensi viikonloppuna Korouomalla. Sisäkiipeily on ollut tänä talvena vähän satunnaista, mutta nyt ollaan pääsemässä taas vauhtiin. Olen nyt ihan viime kerroilla yrittänyt kiivetä jotain muutakin kuin pelkkää omaa mukavuusaluetta ja sillä linjalla olisi tarkoitus jatkaa.
Aerobisella puolella ei mitään ihmeempiä. Aika paljon on tullut treenattua sisällä kun suurin osa ulkoilureiteistä on joko peilijäässä tai yhtä suurta lätäkköä vähän riippuen päivästä ja paikasta. Nyt on tullut tehtyä perus treeniä ja kohta voisi nostaa vähän tehoja. Tai tehoja ja tehoja. Ei tässä nyt mitään niin maagista olla tekemässä vaan lähinnä ajatuksena tehdä kerran pari viikossa joku kovasykkeisempi treeni.

Muuten olen lähinnä mietiskellyt mitä tältä vuodelta haluaa. Katselin juuri viime vuoden lukuja ja juostua tuli ainakin omat enkat. Polarin raportti antoi luvuksi 670 kilometriä mikä on varmasti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Uskaltaisikohan yrittää uutta ennätystä ja rikkoa tuhat kilometriä? On melkoinen harppaus, mutta tuplasin määrät viimevuonnakin. Jalat ovat kestäneet hyvin ja juoksun puolesta ei ole ollut mitään vaivoja. Tosin aika pieniähän nuo määrät ovat olleet kun treenejä tuli yhteensä 84 eli suunnilleen puolitoista lenkkiä viikossa ja suoraan laskettu keskimittakin oli vain vajaat kahdeksan kilometriä. Minulla oli tavoitteena kahden lenkin viikkotahti, josta siis tuli vähän jäätyä. Juoksukunnosta ei taas ole oikein mitään käryä. Se ei ole näillä jäälenkeillä tai juoksumatolla tuntunut kummoiselta, mutta ei kai se voi kovin kummoiselta tuntuakaan.

Viime vuoden juoksut. Eivät jakaannu kovin tasaisesti. Reissut ja sesongit näkyvät, mutta varmasti juoksuintokin on ollut välillä hakusessa. Silti olen ihan tyytyväinen määriin. Kehityksestä ei sitten olekaan varmuutta. Polarin juoksuindeksikin heittelehtii ties minne ja päätyy samoihin mistä lähdettiin vuoden alussa.
Pyöräily on ehkä suurin kysymysmerkki. Jos kesällä haluaa osallistua johonkin suurempaan mittelöön, täytyisi ajaa hyvät pohjat. Lähinnä mietinnöissä on ollut Finnmark Offroad (http://www.offroadfinnmark.com/). Se vaatii kuitenkin isomman suunnittelun, matkustusta yms. Joka tapauksessa ajettua tulee varmasti, mutta ajeleeko vain fiiliksellä vai aikooko treenata jotain tiettyä juttua on vähän auki.

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi vuosi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s