Altean Rollarit

Sierra de Toixista on muodostunut Alteassa ollessa lähikallio. Varsinkin nyt kun ei ole käytössä autoa ja päivät on tehnyt töitä ei paljon muuhun ennätä. Tänään poljettiin Jaken kanssa kiipeilemään maantiefillareilla. Lopun mäki sektorien viereen oli aika rapsakka. Oli varmasti päivän tiukin suoritus. Muuten kiivettiin neljä köydellistä laadukkaita reittejä.

Maisemat ovat upeat ja vielä näin varhain keväällä ilta-aurinkokaan ei liikaa paahda vaan kiipeämään pystyy leudon välimerellisessä meiningissä.

Sierra de Toix ei ole varmasti Blancan mittapuulla juuri minkäänlainen paikka. Eihän kallio ole ihan parasta kiveä, monet suositut reitit ovat lasittuneet ja profiilikin pääasiassa loiva. Helsinkiläiselle se on kuitenkin iso juttu. Näille reiteille pääsee helposti ja kun vielä tässä vaiheessa riittää itselle paljon uutta kiivettävää, niin joka vierailu on juhlaa. Keli on käytännössä aina kohdallaan ja näkymät hienot. Reittien seassa on ihan oikeasti hyviäkin linjoja. Vaikeampaa settiä on vähän ja nekin mitä on katsellut on ollut aika epäilyttävillä pulteilla.

Myös Jake arvostaa.

Tässä miettii pakostikin omaa kiipeämistä Helsingissä – miten sitä aina jaksaa vetää Kauhalassa sen saman lämpän. Tietysti näillä taidoilla ei edes Helsingistä lopu reitit kesken ja boulderoidakin voisi, mutta kun itse ei ole koskaan ollut mikään pitkäjänteinen projektoija enkä boulderiakaan ole oikein koskaan jaksanut. Sisällä se nyt vielä menee, mutta ulkona ei vain jaksa vääntää jotain yhtä muuvia sormet paskana. Lisäksi liidaaminen on täällä vain niin paljon helpompi saada rullaamaan kun ei ole suomikruxeja ennen ensimmäistä pulttia ja reitit ovat reilun mittaisia. Kunhan tässä nyt ei vain tottuisi liian hyvään.

Vedettiin lämppäriksi joku sopivan helpon näköinen kahden kp:n reitti. Periaatteessa Oeste-sektorilla voisi kiivetä koko harjanteen toppiin, mutta ei se meno enää parin ankkurin jälkeen kiipeilyllisesti hirveästi houkuttele.

Jake tekee mooveja Sierra de Toixin Oestella. Kallio on keskimäärin aika loivapiirteinen, mutta heti ensimmäisten seinien muutamat jyrkät reitit ovat hauskoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s