Kiipeilysohlot koeajaa: polkupyörä Avanti Corsa

Ajattelin hankkia kesäksi uuden vähän kevyemmin rullaavan polkupyörän, jotta viiitsisin aloittaa säännöllisen työmatkapyöräilyn ja jopa voisin hieman kuntoilla pyöräillen, tekisi varmaan hyvää jaloille kiipeilymielessäkin. Tänään kävin koejamassa Avanti Corsan, jota työkaverini Mikko on myymässä.
Pyörä tuntui oikein mukavalta ja ennen kaikkea helposti rullaavalta. Ajoin Kalasatamasta Herttoniemen kautta Vanhaankaupunkiin ja sieltä Arabian ja Hermannin kautta takaisin. Sinänsä hieman epäluotettavan iPhonen Movesin mukaan matkaa tuli vajaa 18 km ja aikaa meni noin 45 minuuttia. Puolet matkasta oli asfalttia ja puolet hiekkatietä, eksyin myös läpimärälle ja umpipehmeälle pururadalle, mutta sieltä piti kääntyä takaisin.
Pyörä kulki näin huonompi kuntoisenkin polkijan alla helposti ja toimi kaikin puolin moitteettomasti, joten sikäli ei mitään ongelmaa. Runko ehkä on hieman pieni minulle, mutta toisaalta netistä löytämieni laskureiden perusteella osuu kuitenkin suositeltuun haarukkaan, joskin sinne alempaan reunaan. Sopivalla ohjaustangon ja satulan asettelulla pyörän saa kyllä miellyttäväksi minunkin mittaiselle polkijalle. Pyörän käyttötarkoitus tulee siis olemaan pääasiassa siirtyminen paikasta toiseen ja pienimuotoinen kuntoilu, ei mikään kilpaileminen. Joten, koska Mikon pyörästä pyytämä hinta on kohtuullinen, niin eiköhän tällä lähdetä polkemaan kohti kesää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s