Polkupyöräilyä ja shoppailua (Lake District, osa 2)

Mukavien fillarireittien löytämistä varten Lake Districtin reissulle valikoitui kaksi eri opaskirjasta. Molemmat ovat reppuun mainiosti mahtuvaa kokoa, ja sisältävät kustakin reittiehdotuksesta sekä piirroksen että sanallisen kuvauksen. 

Toisena pyöräilypäivänä poljettavaksi  valikoitui ensimmäisestä mahdollisimman suoraviivainen navigoitava, kiepaisu Kentmoren kylän läheltä, sillä kartan kaivelu repusta tai taskusta vähän väliä on todella ärsyttävää fillarilla edetessä. Eipä (taaskaan) siis ollut muistunut karttatasku mukaan, ja järviylänköjen GPS-kartta ei ollut ladattavissa Suomesta (miksi, Garmin, miksi?) 

Pyöräily on sallittu ”bridlewayllä,  eli jonkinmoisilla hevosreiteillä, joille ei oikein ole suomalaista vastinetta.  Kävelypoluilla ajaminen taas on kielletty; kartoissa  poluille on eri merkinnät. Bridlewayt voivat olla mitä tahansa väliltä leveä kärrytie tai kinttupolku pusikossa. Tosin paikallisen vinkin mukaan kävelypoluilla kuitenkin ajavat kaikki, välttää niitä kannattaa viikonloppusin kun porukkaa on paljon liikkeellä.

Pohja useimmilla poluilla on jonkin kokoista ja enemmän tai vähemmän irtonaista kiveä, mutta toki paikoin muutakin heinikosta mutaan esiintyy. Mallit sieltä pienestä ja tiiviistä päästä…

Yhteistä lähestulkoon kaikille niille ovat myös lampaat. Ja silmät tapillaan mollottava lammas lähellä omaa väylää taas on törmäysriski, jota ennen kannattaa suosiolla jarruttaa  ajoissa- ne  kun säntäävät ihan arvaamattomiin suuntiin. Lammaskolari oli lähellä tälläkin reitillä. (Joku voisi tietysti sanoa, että eipä tuo poikkea menosta Helsingin yhdistetyillä kevlillä mitenkään…)

Lampaiden ja muiden elikoiden vuoksi reiteillä on myös lukuisia aitoja ja portteja. 

Kakkospäivän jälkeen jalat olivat jotenkin aivan tukossa. Jotain muuta siis: suunta Keswickiin, jotta jaloiteltua tulee muuallakin kuin takapihan kukkuloilla. Lisäksi tähtäimessä kiipeilykauppa ja pari X4:aa.

Sekä Amblesidessa että etenkin Keswickissä on aivan käsittämätön määrä erilaisia ulkoilmailun putiikkeja, enemmän kuin omilla kulmilla Alepoita. Näkee kyllä mikä aluetta osin elättää. Omalta osinkin tuli tuettua ihan kiitettävästi ostamalla läjä uusia säihkyviä leluja:


Kaiken kaupoissa notkumisen jälkeen lenkit sai unohtaa, mutta pientä sisänotkistelua sen sijaan. Huomaako kukaan mitään outoa?

(Käännä kuvaa 90 astetta vastapäivään niin oikea asento paljastuu. Vierailukohteena Puzzling place)

4 kommenttia artikkeliin ”Polkupyöräilyä ja shoppailua (Lake District, osa 2)

 1. Kiitos Nina! Ihan normaaliltahan toi sun kuva näyttää, ainahan sä oot jotenkin mukkelismakkelis, haha. Aika elitistisiä kiipeilijöitä ollaan, sulla on koko setti x4:sia ja mulla link camit…

  Tykkää

 2. Pitäisi joskus oikolukea omat tekstit… tuossa pitäisi lukea PINKIT tarrat on sulle.

  Eilkä tuossa kaikki ole, kaksi puuttuu, se pienin sekä sininen.

  Tykkää

 3. Niin piti sanoa, että kyllähän se mopo vähän keuli noitten X4sten kanssa – piti ostaa kolme, mutta en osannut päättää noista kahdesta pienemmästä.

  Kuva: mä oikeasti seison oikealla jalalla tuossa. Kyllä sen oikeastaan käsistä näkee, että ne on väärin, ja hiustupsukin on hassusti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s