Kiipeilysohlot testaa: B&W Bikebox (tai Lake District, osa 1)

Totta puhuen otsikkona voisi yhtä hyvin olla ”testissä käryääkö ensi käämit vai mahtuuko fillari laukkuun”. B&Wn astetta isompaa laukkua (Bike Case) ei tainnut tarvehetkellä olla saatavilla helposti, ja speksien mukaan pienempirunkoisten maastofillareiden pitäisi mahtua Bikeboxia vastaavaan laukkuun. Helppo homma siis, itsellä on kääpiöfillari kokoa 15.5”.

Fillarin palastelu alkoi testiajankohdasta -lähtöä edeltävä ilta, tietysti- huolimatta vähän liiankin rennoissa merkeissä, sillä sen tarkemmin katsomatta takavaihtajaa irti ruuvatessa tulikin ruuvattua auki vaihtajan nivel, ja sen takapuolelta korkkasi kiristysrenkula. Kannattaa katsoa YLE Areenaa puuhaillessa… Korvakeen irrottamiseen sopivaa asetta (jakari) ei löytynyt mistään, joten se sai jäädä paikalleen.  Fillarin palaset eivät asettuneet laukkuun aivan odotetulla helppoudella ja lähinnä alkoi tehdä mieli hyppiä päällä laukun saamiseksi kiinni. Kun levyjarrutkin oli irrotettu molemmista päistä, asettui fillari viimeinkin niin, että kansikin sulkeutui uskottavalla tavalla.

Laukussa on korkeutta sen verran, että matkalaukkumaisesti sitä ei nostele yhtään enempää kuin aivan pakko. Vetokahvan ja pyörien avustuksella se kulkee tasaisella suhteellisen asiallisesti. Pyörät eivät käänny, mikä on ahtaissa paikoissa nihkeää.
 Raahaaminen pitkin Lontoota kirvoitti monelaisia kommentteja sekä  portteja availevissa juna-/metrotyöntekijöissä: ”I’ve never seen that big a bag in my life”, ”What on EARTH is that?!”  että kanssamatkustajissa: ”Is that a portable bedroom?”, ”Is that some extreme hiking gear?(kuten laukullinen hiilikuitusauvoja, vai??) 

Perillä purkaessa kaikki näytti olevan ehjää ja säätämistä aiheutti vain omat sähläykset. Sunnuntaina aamupäivällä Amblesiden kolmesta fillaripajasta avoinna oli kaksi, mutta kumpikin myi eioota sekä korkanneen kiristysrinkulan että vastaavan vaihtajan suhteen. Maanantaina kolmannessa putiikissa sama, joten mukaan tarttui kylän ainoa takavaihtaja. Sitä paikalleen ruuvatessa napsahti korvakkeesta se pieni nökönen, joka pitää vaihtajan oikeassa asennossa- osumaa matkalla, todennäköisesti. Onneksi varakappaleita oli kaksin verroin mukana, ja fillari oli iltapäiväajelua varten valmis ilman uutta käämikäryä.

Testitulos: B&W Bikebox tekee tehtävänsä  suhteellisen pienellä hinnalla kunhan filo on pieni (maantiekiiturit, kääpiömaasturit), kestävyys pitkäaikaisessa käytössä jää nähtäväksi. Lake Districtiltä raportointia myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s