Pyörätieinfrasta…

Helsingin pyörätieinfra on mennyt viime vuosina eteenpäin. On tehty baanaa,  pyörataskuja ja kaikenlaisia pieniä parannuksia sinne tänne.

Edelleen kuitenkin uusillakin alueilla ajattelutapa meinaa mennä niin että pyöräilijät ja jalankulkijat kuuluvat yhteen ja autot on oma juttunsa. Näinhän se ei kuitenkaan oikein suju. Jalankulkijat ja pyöräilijät eivät vain oikein sovi samaan tilaan suurien nopeuserojen takia. 
 
Muun muassa Göteborgissa tämä on huomattu. Kaupungissa on kiitettävän laaja pyörätieinfra ympäri kaupunkia ja johtoajatuksena tuntuu olevan pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden erottaminen. Pyöräilijöille on tehty joko kokonaan omia kaistoja tai pyöräkaista on erotettu autokaistasta. Homma tuntuu toimivan hienosti! Oheisissa kuvissa muutama esimerkki Göteborgin keskustasta.
 
Toivottavasti Helsingissäkin kehitys jatkuu ja nimenomaan siihen suuntaan, että pyöräilijät ja jalankulkijat käyttäisivät yhteisiä väyliä mahdollisimman vähän.
 Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s