Jääkausi 2015

Kausi on vaihtumassa jäältä kalliolle. On siis aika vetää yhteen talven jääkiipeilyt.

Vaikka talvi tuntui enimmäkseeen pitkältä marraskuulta, niin jäitä kehittyi hämmästyttävän hyvin. Omassa kiipeilyhistoriassa tämä saattoi olla aktiivisin jääkiipeilytalvi ikinä.

Kausi alkoi SAKEn draikkakurssilla Stadikalla, jossa käytiin pari kertaa hakemassa tuntumaa hakkujen puristeluun.

Varsinainen jääkiipeilykausi alkoi vuodenvaihteen tieämillä Kauhalassa, missä yleensä onkin heti alkukaudesta jotain kiivettävää. Siltä reissulta ei ole kuvaa, mutta seuraavasta reissusta kyllä. Se tapahtui Säyhteelle loppiaisena, joka on toinen hyvä alkukauden jäävarma paikka. Hyvää, jyrkkää seinää:

Seuraavana vuorossa oli Nuuksio, Haukkalammen parkkiksen lähellä oleva jää. Ensimmäinen reissu tehtiin 9.1. Jostain syystä en ollut täällä edes aiemmin käynyt. Ihan hauskaa kiipeilyä kuitenkin.
 Ja paria päivää myöhemmin (11.1.) Kauhala:
Kauhalassa löytyy myös hauskaa herkkää, mixtaa:
Tammikuun puolen välin paikkeilla, 17.1., jäät alkoivat taas olla aika heikossa hapessa, joten lähdettiin tutustumaan Nurmijärven Haukkaankalliolle, missä tarjolla on mixtaa ja draikkaa. Mikä tosin ei ollut kovin dry. Haukkaankallio tarjoaa hapottavat nousut. Mikä ei tosin ollut syynä kiipeilijän heikkoon oloon.
Nuuksio (Haukkalammen parkkiksen lähellä oleva jää) tarjosi taas 24.1. hauskaa kiipeilyä. Nämä jäät näytti olevan yläköysiteltävissä vielä siinäkin vaiheessa, kun Solvallssa kapuiltiin tossuilla.

Tammikuun viimeisenä päivänä lähdettiin käymään päiväseltään Valkealan Lintojalla:

Ja sitten mentiin Valkealaan ihan koko viikonlopuksi 7.-8.2. Silloin tsekattiin tavanomaisen Lintojan lisäksi Pyörämäki:

Lintoja:

Tammikuun loppupuolella, 25.-28.2., käväistiin Rjukanissa. Komeimmat pitkät putoukset jäi kiipeämättä, kun leuto talvi oli vienyt jäät, jos niitä oli edes kunnolla ollutkaan. Mutta pääseehän siellä aina kiipeämään. Mutta jäi kyllä kova nälkä päästä uudelleen Norjan pitkille putouksille.

 Välppäystä Krokanissa
Ja reissun ainoa pitkä reitti noustiin Fabriksfossenilla:
Kausi huipentui Korouomaan, jossa lopulta uskalsin liidata Ruskeanvirran. Siitä kuitenkin tuonnempana oma tarina, kunhan ollaan saatu vähän vaihdeltua kuvamateriaalia. Tässä allekirjoittanut lämmittelee Mammutilla:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s