Kiipeilysohlot testaa: Haltin huppari

Kuten tämän blogin aktiiviset lukijat tietävät, edellisellä reissulla merkittävä osa minun harrastusomaisuudesta päätyi marokon torinolaisten veijareiden basaariin, joten pari välttämättömyyshankintaa piti tehdä ennen Finalborgon kiipeilyjä. Ajattelin Torinon ”keikan” aiheuttamien taloudellisten tappioiden johdosta etsiä tuotteita edullisemmasta päästä ja suuntasin Haltin outlettiin Herttoniemeen ja hyvinhän siellä tärppäsi, mm. oheinen oranssi huppari. Joten Kiipeilysohlot jatkavat pyyteettömiä ja riippumattomia ”tuotetestejä” kaikkien liikkuvien ihmisten iloksi…

Haltin tuotteet eivät ole viime vuosina olleet parhaassa huudossa, ainakaan vaativammissa olosuhteissa liikkuvien harrastajien piirissä. Toisaalta tämä huppari tuntui heti kaupassa aivan loistavalta, muutenkin kuin upean valokuvauksellisen värinsä puolesta. Materiaalista ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta sisäpuoli on fleece-tyyppstä pehmeää kangasta ja ulkopuoli jonkinlaista ripstop-neulosta. Kangas myös joustaa hieman.
 
Huppari on erittäin miellyttävä ja toimiva sekä kankaan että leikkauksen puolesta. Hupparin leikkaus tosiaankin sopii mainiosti liikkumiseen. Hihat ovat riittävän pitkät eivätkä häiritse käsien liikettä, helmassa on juuri sopivasti mittaa, huppu istuu erinomaisesti ja kaulakin pysyy viimalta suojassa. Lisäksi painoa tuotteella on naurettavan vähän eikä se vie turhaa tilaakaan repussa.
 
Finalen kelit vaihtelivat reilusta +10 asteesta reiluun +20 asteeseen. Välillä paistoi aurinko ja välillä ei. Jossain vaiheessa tuulikin puhalsi melko kylmästi ja välillä tuli jo ihan kuuma. Kiipeilin käytännössä joka päivä ja joka kelissä ohut t-paita ja tämä oranssi hupparikomistus päällä. Viileimpinä päivinä, erityisesti useamman köyden mitan reittien ständeillä odotellessa, kun vielä kiivettiin kolmestaan, oli keli melko viileä, mutta huppari piti kropan yllättävän mukavasti lämpimänä. Toisaalta silloinkaan kun tuuli tyyntyi ja Välimeren kevätaurinko alkoi porottaa, ei olo muuttunut tukalaksi. Vain yhtenä kaikkein kuumimpana päivänä piti heittää huppari kallion koloon ja siirtyä t-paitakiipeilijäksi, mutta Mikko taisi vetää silloin tapansa mukaan jo ilman paitaa…
 
Joten ainakin tällä kertaa ennakkoluulot Haltin tuotteita kohtaan osoittautuivat täysin turhiksi. Tästä hupparista voi ihan lyhyesti yhteenvetona todeta, että se on ainakin minun mieltymyksiin täydellinen kiipeilyhuppari. Loistava ostos siis!
 

2 kommenttia artikkeliin ”Kiipeilysohlot testaa: Haltin huppari

  1. Jostain syystä ihmisillä on ennakkoluuloja Haltin tuotteita kohtaan. Minulla on ollut Haltin valmistama DrymaxX -ulkoilutakki kovassa käytössä jo yhdeksän vuotta, ja se on vielä täysin ehjä ja vedenpitävä. Samaa ei voi sanoa monesta myöhemmin hankkimastani ja kalliimmasta vaatteesta.

    Tykkää

  2. Minulla on myös tosi vanha DrymaxX jostain 90-luvulta, varmaan ihan ensimmäisiä versioita. Takki on edelleen ihan käyttökelpoinen, tosin sen verran painava ettei ole vähään aikaan tullut käytettyä, mutta paljon käytetty aikoinaan ja hyvin kesti.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s