Kiipeilysohlot testaa: Joulu etelässä vai pohjoisessa?

Kuten ahkerat blogimme lukijat (mahtaako sellaisia olla…?) tietävät, vietin viime joulun yksin Ylläksellä paukkuvien pakkasten, tuntureiden ja kaamoksen keskellä. Tänä vuonna oli vuorossa joulu etelässä. Muutama kuva kertoo enemmän kuin suurikin määrä tekstiä, joten etelän joulu näytti tältä…

IMG_1793
Jouluaattona paistoi aurinko…

 

img_1794
…kunnes iltapäivä alkoi hämärtyä…

 

IMG_1796
…ja joulukirkko…
img_1801
…kutsui.
img_1800
Jouluna hautausmaalla on tunnelmaa…
img_1804
…erityisesti täysikuun aikaan.
img_1753
Joulusauna…
img_1805
…ja tietysti jouluateria kuuluvat asiaan.
img_1807-2
Myös joulupäivänä…
img_1811-2
…aurinko paistoi.
img_1812-1
…ja valaisi pellot kuin keväällä…
img_0720
…kunnes alkoi sataa ja päätin lähteä metsään pyöräilemään.
img_1754
Köyhän miehen pyöränpesuteline.
img_1767
Joulukuusi.
img_1814
Tiirismaa oli aurinkoinen tapaninpäivänä…
img_1815
…ja talvi alkoi vihdoin…

 

 

img_1816
…tehdä tuloaan…

 

img_1818
…keskitalven auringon…

 

img_1821
…kajossa…

 

img_1819
…ja illan hämärtyessä.
img_1841
Samaan aikaan pohjoisessa. Kuva: Laura Nummila

No kumpi sitten on parempi kohde jouluna, etelä vai pohjoinen? Pohjoisessa  on jouluna varmasti lunta ja joulun tunnelmaa. Hiihdon tai laskettelun ystävä pääsee viettämään vapaapäiviä lumisten harrastusten parissa. Etelässä talvea ei välttämättä ole. Toisaalta etelässä on suku ja perinteet. Oli sitten kuinka dynaaminen uudistaja hyvänsä, niin perinteet ovat tärkeä osa kaikkea uuden luomista, myös jouluperinteet. Optimaalista on tietysti se, että suku on pohjoisesta ja voi yhdistää joulun perinteiset sukujuhlat jouluisiin maisemiin ja lumisiin harrastuksiin. Me, jotka joudumme elämään eteläsuomalaisten sukujemme kanssa voimme ehkä välillä kärsiä sukujuhlista tai nauttia talvimaisemista tai viedä sukumme pohjoiseen ja yhdistää nämä kaksi…joten tässä vertailussa ei ole voittajaa vaan molemmat vaihtoehdot ovat omalla tavallaan hienoja tapoja viettää joulua…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s