Annecy

Vihdoinkin kesäloma. Aloitettiin Annecystä. Oli selkeä tilaus helpolle elämälle ja vielä helpommalle  kiipeilylle. On ollut ehkä vähän liikaa asioita päässä ja kiipeilyähän tässä ei ole tullut harrastettua juurikaan kolmeen kuukauteen. Lisäksi ollaan Lauran kanssa kumpainenkin hieman puolikuntoisina kurkkukipuepidemian jäljiltä. Eli ihan perus terassilla istuminenkin kelpaa.

Ei olla ihan hirveästi pyöritty Ranskan Alpeilla viime vuosien aikana eli silloin kun on kiivetty kalliota. Siis jälleen kerran vähän opettelun makua. Tilattiin Filidorfin Plasir West topo ja katseltiin myös joitain reittejä nelitonnisille. Kuitenkin kaikki hyvin plasiria eikä tällä kunnolla ole edes oikein motivaatiota yrittää. Nyt on takana pari keikkaa lähikukkuloille. Sunnuntaina käytiin kiipeämässä legendaarisen Col de la Colombierien vierestä kuusi köyttä ja tänään kahdeksan köyttä La Sapeyn seiniltä. Kumpikin keskimäärin 5c ja gut+ pulttauksella. Ei ole tarvinnut stressata kiipeilyn suhteen. Tosin tänään pakitin tekno-osuuden pulttitikkailta kun en enää kyennyt jatkamaan seinälle niiden jälkeen. Oli tarkoitus mennä ihan perus mandatory 6a reittiä vielä koko mäen toppiin, mutta tosiaan ei taso riittänyt siirtyä normikiipeilyyn pulttitikkaiden jälkeen. Metrejä kuitenkin kertyy ja se on pääasia.


Muuten on otettu kevyesti. Ranskalainen elämänmeno tällaisessa yltäkylläisesti turistikaupungissa on nautintoa. Olemme syöneet ja juoneet. Annecya vanha keskusta on nätti ja järvi upea. Seutu on varakasta ja mikä hienoa niin perus tissuttelun lisäksi ihmiset ovat aktiivisia. Ulkoilu ja urheilu näkyvät kaikkialla. Lajeja löytyy ja kukin pystyy liikkumaan tavallaan. En esimerkiksi tiennyt Segwaysta löytyvän maastoversiota. Samoin sähkömaastopyörät ja perheille kuormapyörät näyttävän olevan pinnalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s