Kvalvika Beach

Vielä yksi juttu Lofoottien reissulta ennen uusia tarinakohteita. Vestpillarenin jälkeisenä päivänä kukaan ei jaksanut kiivetä. Minä, Hanna ja Vesku päädyimme pohdiskelujen jälkeen lähtemään ”instagram-rannalle” eli Kvalvika Beachille.

Ranta sijaitsee Moskenesøyn saarella. Ajoaika rannalle vievän polun alkuun on ehkä noin 1,5 tuntia Kallen leirinnästä ja kävelyyn kannattaa varata saman verran aikaa suuntaansa. Mukava päiväretki siis! Aikaisemmin on tullut nähtyä Lofootteja vain Svolvaerista pohjoiseen, joten oli ihan hauska päästä näkemään eteläisempiäkin osia Lofooteista. Mykistävän kaunista oli koko ajomatka!

Polku Kvalvika Beachille lähti selkeästi liian pieneltä parkkipaikalta. Moni muukin taisi olla kuullut hienosta rannasta. Autopaikka löytyi kuitenkin. Itse polku oli ihan OK, mutta ei kuitenkaan mikään ”moottoritie”. Erityisesti laskeutuminen rannalle vaati paikoitellen ihan keskittymistä. Reitti ei kuitenkaan ollut mitenkään liian vaikea vaan melkeinpä kenen tahansa mentävissä, kunhan varaa aikaa riittävästi.

Itse ranta oli kyllä aivan maineensa veroinen. Eristynyt hiekkaranta upeiden vuorten keskellä. Aaltojen pauhatessa ja tuulen tuivertaessa tunnelma rannalla oli jotenkin aivan erityinen. Oli oikeastaan vaikea tajuta, että näin upea hiekkaranta sijaitsee aivan Jäämeren äärellä, karussa pohjolassa, lumen ja jään maailmassa. Kvalvika Beach on ehdottomasti yksi Lofoottien monista helmistä ja suositeltava vierailukohde niin kiipeilijälle kuin kaikille muillekin turisteille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s