Suksilta maastopyörän päälle…

Kanada jäi taakse ja nyt ollaan Uudessa-Seelannissa. Lentäminen tänne on melko tuskaista, mutta nyt ollaan perillä. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Rotorua, kuumien lähteiden ympäröimä hieman ”repsahtanut” kylä maorialueen keskellä. Rotoruassa suuntasimme yleisen paikkojen katselun päälle maastopyöräilemään Whakarewarewan punapuumetsään ja huikea paikkahan se olikin! Pyöriä sai vuokrata alueen portilta ja kävimme varmuuden vuoksi tekemässä varauksen edellisenä iltana. Otimme pyörät neljäksi tunniksi ja poljimme sattumanvaraisesti sopivan tuntuisia reittejä. Alueen ”selkäranka” on hiekkatieverkosto, jota pitkin pääsee eritasoisten polkujen alkuun. Reitit on merkattu aivan loistavasti. Polun alussa kerrotaan, että tässä on reitin alkupiste. Lisäksi kerrotaan reitin nimi ja vaikeustaso. Reitin lopussa taasen on kyltti, jossa kerrotaan, että tässä on tämän reitin exit. Testailimme ensin pari helpompaa reittiä lähellä alueen porttia ja sitten poljimme ilmeisesti aikalailla alueen huipulle ja ajelimme sieltä takaisin. Testasimme vaikeustasoja 1-4. Kaikkein vaikeimmat eli 5 ja 6 jäivät testaamatta ja voivat olla meidän tasolle hieman liian tiukkoja. Tasot 1-2 ovat helppoja polkuja ilman ongelmia. Tasoilla 3-4 alkaa olla jo vaikeampiakin paikkoja. Taso 4 vastaa ehkä suomalaista punaista. Käytimme tosiaan puistossa neljä tuntia ja sen jälkeen alkoi olla jo voimat hyvin käytetty. Uskomattoman hieno paikka kuitenkin kaikin puolin! Hieman lisää tunnelmia täältä ja ohessa muutama kuva.

IMG_7271IMG_7267IMG_7269IMG_7264IMG_7268IMG_7266

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s