Kevät 2019

Meni aika nopeasti. Liikaa töitä ja lapsiarki on erilaista. Ollaan kyllä harrastettu suht aktiivisesti, mutta esim blogia ei ole ehtinyt ajatella. Nyt kun kesälomaa on kulunut pari viikkoa alkaa päähän mahtua jo muitakin asioita. Pääasiassa tullut tehtyä sekalaista cardiota ja käytyä Redissä boulderilla. Olen yrittänyt painottaa pyöräilyä. Kaikki muu on enemmän satunnaista.

Talvireissu tehtiin Pyhälle ja poikkeuksellisen keväällä. Kymmenen päivää murtsikkaa, metsähiihtoa ja parina päivänä kävin rinteessäkin. Kevät talvi näytti kerrankin luonnetta ja ainaisen auringonpaisteen lisäksi saatiin kunnon lumisateita sekä keliä. Minä arvosta. Varsinkin metsähiihto lumisateessa on todellinen terapialaji.

Reisusta voisi nostaa esiin nyt ensimmäistä kertaa kiertämäni Luoston puolen ladut, jotka ovat kyllä mainioita. Nättiä luontoa ja monipuolista hiihtoa joka tarjoaa hyvää vastapainoa vähän tasaisemmille Pyhän reiteille.

b2
Keväällä ladut ovat tiptop. Hiihdin paljon. Jaken kanssa tehtiin Pyhältä Luoston kierto. Yli 70km komeissa maisemissa.

Toinen iso juttu on metsähiihdon mahdollisuudet. Vapaalaskustahan paikka on tunnettu, mutta myös ilman kunnon laskutaitoja pääsee komeisiin paikkoihin ja vapaalaskijoiden ladut auttavat kivasti siirtymissä. Harmittavasti AOC:n Hokien side petti juuri pitkän päivän alussa enkä päässyt ihan niin pitkälle maastoon kuin olisin halunnut. Täytyy palata mestoille. Vaelluskin olisi hauska tehdä.

Tykkään liikkua talvisessa metsässä. Ihan parasta kun saa mennä itsekseen omat ajatukset seuranaan.

Muutenkin vaiheilen edelleen hiihtokaluston kanssa. En ole ostanut laskukamoja vaikka lähellä jo oli. Nyt lainasin Jakelta parasta mitä Atomicilta löytyy randokamoissa ja onhan ne ihan eri juttu mäessä ja varmasti myös maastossa. Silti aika vähän niille itselle tulee käyttöä. Täytyy syksyllä katsoa läpi ainakin AOC:n mallisto ennen kuin tekee liitteitä.

b3
Pääsin testaamaan kapeampia ja leveämpiä Backlandeja rinteessä, maastossa ja jopa tasaisella. Vaiheilu jatkuu.

 

Kolmas nosto oli ensimmäiset omat puuterit. Pyhän sopivan helpoissa pohjoisrinteissä sai jalat nopsaan hapoille. Lopetin kun reidet eivät enää kantaneet.

Pyhälle palataan varmasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s