Barcelona 13.11.2011

Sadepäivä tai ainakin osittain. Oli jo etukäteen tiedossa kostean kelin mahdollisuus, mutta lähdettiin kuitenkin Montserrattiin. Jo parin päivän on ollut pilveä ja näkyvyys välillä heikko, mutta ei se kiipeilyä ole haitannut. Oikeastaan vaan nopeuttanut toimintaa kun ei tarvitse ihmetellä luonnon kauneutta. Keli oli ihan ok perille päästessä, vaikka matkalla välillä ripotteli.

Normikeliä viime päiviltä. Pienet pilvet eivät haittaa menoa.

Tarkoituksena oli päästä Sant Benetin alueelle missä vaikutti olevan paljon kaikenlaista kiipeämistä: lyhyttä sporttia ja pitkiä reittejä. Testattiin kuitenkin uutta reittiä ylös ja käteenhän se meni. Käveltiin vahingossa paikallisten kiipeilijöiden perässä omasta polusta ohi ja päädyttiin taas luostarin turistivilinään. Pyhäpäivänä jengiä oli hyvin paikalla.

Lähestyminen tehtiin tällä kertaa vähän hienompaa polkua pitkin.

 No, koska olimme kerrankin aikaisessa haettiin uutta reittiä ja löydettiinkin tapa kiivetä ylängölle. Reitti on Cami de l’Alsina. Pari kutosta ja sitten enemmän tai vähemmän helppoa seikkailukiipeilyä. Vaihdettiin kamat, minä pääsin ensimmäisen kp:n, hilattiin vielä toinen reppukin ylös, Ville oli kiivennyt noin 5 metriä, saanut 2 jatkoa irti ja sitten alkoi satamaan. Tällä kertaa sade oli yhtenäisempää ja Montserratin kivi ei kastumisen jälkeen ole kovin kitkaista vaan enemmänkin todella liukasta. Pakitettiin pois luostarin hunajakiskan kautta.

Sadekelillä on enemmän tunnelmaa.

 Kun oltiin vieläkin aivan käsittämättömän ajoissa, päätettiin käydä tarkistamassa kotimatkalla rannikon mestat. Barcasta etelään löytyy joitakin kallioita, joista saatiin surffattua kännyillä kylän nimi ja jonkinlainen topo. Garrafin kylä on vähän piilossa, mutta ihan sympis paikka ja keskustasta pääsee paikalle myös junalla. Samaan aikaan kun muualla satoi olisi rannalla melkein voinut ottaa aurinkoa. Löydettiin parit pultit, mutta todettiin kämpillä mestan olleen La Falconera. Topoista löytyvä Pas de la Mala Dona on ihan vieressä ja siellä pystyy kiipeämään suoraan rannalta. Joka tapauksessa tuli selväksi, että sadepäivinä kannattaa tarkistaa rannikko.

Simmarit jalkaan ja menoksi.

Mikko ja ruohoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s