Pirjo ja Jannu Alpeilla hiihtelemässä

Sohlojen suksilla liikkuva joukko-osasto eli Pirjo ja Jannu harrastivat alppeilua Ranskassa Ecrinsin kansallispuistossa. Alue on varsin suosittu sekä talvi- että kesärandoilukohde ja kansallispuiston lukuisat alppimajat mahdollistavat monenlaisten retkien tekemisen. Parque Nacional des Ecrins on Chamonix:n alueen kaltainen siinä mielessä, että vuoret ovat suht. jylhiä ja alueella on mukava harrastaa kaikenlaista ylöspäin ja alaspäin suuntautuvaa toimintaa suksilla tai ilman.
Koska ajankohta oli verrattain myöhäinen (maaliskuun loppu – huhtikuun alku) niin kylillä oli jo kevät pitkällä ja auringon puoleisilta rinteiltä lumet lähteneet. Niinpä randoretki alkoikin siten, että sukset eivät ihan koko aikaa voineet olla jalassa.
Ylempänä sitten saatiin nautiskella aamun jäänkovasta lumenpinnasta, iltapäivän kesälumesta ja pohjoisrinteillä jopa vielä pakkasella pysyneestä n. 15 cm:n pehmeästä lumesta. Olosuhteet pysyivät koko reissun ajan melko turvallisina. Suurin riski syntyi iltapäivällä auringonpaahteisille rinteille, joissa lumi saattoi pehmetä pohjaan saakka ja siten lähteä liikkeelle.
Viiden päivän reissulla skinnasimme ylös, kävimme kiipeämässä pari helppoa huippua ja sitten tietenkin laskettiin alas. Olimme reissussa oppaan (Jörgen) kanssa minkä ansiosta onnistuimme olemaan oikeissa paikoissa oikeaan aikaan emmekä vyöryneet lumen kanssa alas. Ja saimme kivoja laskuja.
Ensin käytiin skinnaamassa ja kiipeämässä La Gravesta käsin.
Sitten lähdettiin neljän päivän vaellukselle. Tässä vielä aamun mukavassa viileydessä.
Lämpenee.
Hikeä pukkaa.
Ansaittu lepo alppimajalla kohtalaisen hikisen nousun jälkeen.
Vaihteeksi kiivetään.
Jannu. Taustalla Ecrinsin alueen korkein huippu, Barre des Ecrins.
Ja vähän laskuakin.
Kevätlumi lentää vaan ei pöllyä.
Toiset menee, toiset tulee. Sukset kannossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s