XGlow-Kaato

X-Kaato on hieno kilpailu. Ideana lähteä yöaikaan liikkeelle ja vetäistä seikkailuskaba syksyisessä luonnossa. Jo pelkästään tämä takaa upean tunnelman. Vielä kun pummaa siihen päälle isommalla kädellä ja tetsaa läpiuitetussa metsässä pyörien kanssa ihan omaksi huviksi, niin saa aikaiseksi jo aika hyvät fiilarit.  Loppuun vielä nopsat melonnat syysruskan keskellä ja sitten lohisopalle. Mitäs sitä muuta vapaa-ajaltaan haluaa.

Team Taipaleella on perinteisesti ollut kisasarjassa tavoitteena reitin läpipääseminen maaliin, mutta aina se ei onnistu. Tänään päivän teema selvisi jo ensimmäisen sadan metrin jälkeen kun palattiin takaisin hakemaan tippunutta reittikirjaa. Päästiin sitten lähtemään ihan omaa tahtia pimeyteen ja ei päästy hyödyntämään muiden kisasarjalaisten vetoapua. Ensimmäiset pyöräsuunnistukset meni vielä ihan jees, mutta pimeys on sen verran uusi elementti näissä hommissa, että kyllä se heti paljon jännempää oli.

Jake valmiina

Ensimmäinen juoksuosuus olikin sitten jo vähän enemmän hakemista ja kesti kaikkiinensa reilut pari tuntia. Ensimmäinen rastiväli meni vielä ihan oikean suuntaisesti parilla polun hakemisella, mutta sen jälkeen alkaa olla jo vaikea tulkita kaikkia seikkailuja edes gepsidatasta. Tuota ihmetellessä kannattaa huomata etten taaskaan muistanut painaa lajien vaihtoja vaihtojen yhteydessä, vaan ne laahaavat vähän perässä. Joka tapauksessa on ilmeistä ettei menty ihan linnuntietä. Sen verran täytyy puolustella ettei oltu ainoita, koska meidän kanssa kadonneita rasteja etsiskeli useita tiimejä täysin väärien järvien rannoilta. Yö suunnistaminen on oma taiteenlajinsa kun ollaan oikeasti maastossa. Maastonmuotoja täytyisi pystyä lukemaan tarkasti tai vaihtoehtoisesti mennä tylysti suunnalla, koska käytössä ei ole suunnistuskarttaa ja polkuihin luottaminen on aika mahdotonta. Nyt syksyllä on hyvä vetäistä pari treeniä aiheeseen liityen.

Päivä ehti valjeta ja siirryttiin pyörillä Kauhalaan. Sieltä löytyi ensimmäinen rasti ilman ongelmia ja oltiin päästy taas ihan hyvään vauhtiin. Mitä nyt maastopyörilyä hankaloitti todella märkä maasto ja energiaa paloi normaalia enemmän. Joka tapauksessa nyt oltiin omalla mukavuusalueella eikä ongelmia pitäisi olla kun Kauhalan maastot ovat vielä kaiken lisäksi tuttuja kiipeilyreissuilta. Eli seuraavalle rastille suoraan maastoa pitkin pyörien kanssa. Jep, seuraava vajaa tunti tunkattiin fillareita litimärässä metsässä. Kakarslammen rannoilla oli paljon vettä ja kun lampea lähti kiertämään väärältä puolelta ei joen yrityksestä meinannut tulla mitään. Jossain vaiheessa seuraavaa rastia säätäessä ja sieltä täysin väärää reittiä poistuttaessa oli huumori jo vähän koetuksella. Tuolla välillä oppi oikeasti miten paljon aikaa saa poltettua pienienkin juttujen kanssa, jos oikein alkaa säätämään.

Loppukisa menikin sitten enemmän tai vähemmän löysin rantein. Pyöräilyosuudet olivat taajamaa ja teitä sekä nopea suunnistus Veikkolassa perus taajamasuunnistusta. Mukava juttu oli ehtiä melomaan nätissä kelissä yhden rastin verran. Palasi vanhat muistot melonnasta ruska-aikaan. Lisäksi ainakin töölöläiselle tarjosi sopivaa eksotiikkaa motarin alikulku ennen melontarantaa, missä tuttustuttiin Veikkolan unohdettuun puoleen.  Kisan jälkeen perinteinen lohikeitto maistui ja seurattiin vielä miehekkään kokoisen Multisport Cupin voittopokaalin nostoseremoniat. Tämän vuoden cupin voitti Avanti Adventure. Onnittelut voittajille ja ennen kaikkea kiitos kaikille kisajärjestäjille ja vapaaehtoisille, jotka ovat tehneet nämä tapahtumat mahdollisiksi.

Askartelu on olennainen osa seikkailukisoja. X-Kaadossa lähtö on tosiaan aamu viideltä ja päätettiin yöpyä  kilpailupaikalla.

Eiköhän myös ensi vuonna tule kisattua. Sen verran mukavia haasteet ovat olleet. Taas huomasi, että oppimista on paljon. Nykyisellä kunnollakin kisoja vetää läpi, mutta ihan perusjutuissa on vielä paljon parantamisen varaa. Kaikenmaailman sähläykset voisi jättää vähemmälle, niin oma urakka helpottuisi huomattavasti. Tänään jaksoi liikkua kuusi ja puoli tuntia aika mukavasti mitä nyt kurkku on kisan jäljiltä vähän karhea. Toki parempi kuntokin ja varsinkin juoksuvauti auttaisi etenemistä. Ei muuta kuin talvi treeniä ja ensi vuoden koitoksiin uudella sykkeellä. Jos vaikka osallistuisi johonkin isompaan tapahtumaan?

Kilpailun tulokset ja muut infot ilmestyvät aikanaan Multiport ry:n sivuille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s