Pallas, 2. päivä, täydellinen keväthiihtopäivä tunturissa!

Jos eilinen päivä oli hieno, niin tänään oli täydellinen keväthiihtopäivä tunturissa! Keli oli kaunis kuin elokuvista ja mikä upeinta, ei edes tuullut! Tunturissahan tuulee aina…

Mutta siis, koska päivä oli aurinkoinen, heitin sukset reppuun ja lähdin lumikengät jalassa kapuamaan kohti Pyhäkeron ja Taivaskeron välistä satulaa. Matkaseurana olevat vanhempani jätin tallustelemaan hitaammin perässä. Reilun tunnin nousun jälkeen saavutin satulan, josta suuntasin vielä Pyhäkeron huipulle eli Pallaksen korkeimmalle kohdalle. Huipullahan tuulee aina, paitsi nyt. Istuskelin tuulettomassa kelissä lämpimässä auringonpaisteessa hyvän tovin eväitä syömässä kunnes tuli aika lähteä alas.

Rinteen yläosa oli vähän möykkyinen ja koppurainen, mutta alempana tuli vastaan samaa kermavaahtoa jota eilen loppupäivästä löytyi. Lasku oli varmaan pisimpiä versioita mitä Pallaksella löytyy, mutta olishan se saanut pidempikin olla, sen verran mukavaa oli laskeminen!

Enää ei ollut paukkuja lähteä lumikengillä ylös, mutta onneksi eilen löytyi hienoa offia hissiltäkin käsin. Loppupäivä meni näitä hissioffareita laskeskellessa ja tänään rinteetkin oli priimakunnossa, joten niitäkin tuli laskettua useampikin kierros. Ajatuksena oli vielä hiihtää Jerisjärvelle 15 km, mutta latu ei ollut ajettu ja oli kuulemma huonossa kunnossa, joten korvasin hiihdon kevyellä juoksulenkillä ennen saunaa.

Kokonaisuutena päivä oli yksi minun hienoimmista tunturipäivistä ikinä! Pallaksella täytyy ehdottomasti ruveta käymään useammin. Nyt vain toivotaan, että kelit pysyy hyvinä vielä kauden viimeiset kaksi päivää.

2 kommenttia artikkeliin ”Pallas, 2. päivä, täydellinen keväthiihtopäivä tunturissa!

  1. Komeat on maisemat, kyllä Pallaksella keväällä pääsee jo suorastaan Alppi-tunnelmiin. Täytyy vaan toivoa ettei paikkaa pilata millään hotellikompleksilla, biletystä voi ihan hyvin harrastaa Levillä tai Ylläkselläkin..

    Tykkää

  2. Joo, toivottavasti eivät tosiaan mitään baarikeskittymää siihen Pallaksen kupeeseen pystytä. Mutta ei se nykyinenkään hotelli oikein ole sen paikan arvoinen, alkaa olla aika repsahtanut. Itse tunturi on mun mielestä Lapin hienoin! Joko se hotelli pitäis kunnostaa tai sitten tehdä uusi. Se, että pitääkö hotellin olla maastoon sopeutuva vai itsessään paikan arvoinen ”taideteos” on vaikeampi kysymys, mutta joka tapauksessa ”luontohenkinen”. Ja sitä luontokeskusta vois kehittää, sehän olis hieno paikka tarjota enemmänkin infoa Lapin luonnosta turisteille.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s