Teltanhankintaa aidossa camping-hengessä

Kesäloma alkaa tänä vuonna kolmen viikon road-tripillä Skandinaviassa, ja kevään edetessä ryhdyttiin kerrankin lähes hyvissä ajoin miettimään reissun majoituspuolta. Ajatuksena on viettää mahdollisimman monta yötä teltassa, ja varsinkin Mikolla on ollut ykköstoiveena löytää sellainen majoite jossa ei pidemmänkään miehen tarvitse koko lomaa konttailla. Tavoitteena oli myös suosia jotain hieman halvempaa (= painavampaa) ratkaisua, koska tarkoituksena on käyttää telttaa enemmänkin tukikohtana leirintäpaikassa ja tehdä mahdolliset yön yli kestävät patikka/pyöräilyretket huomattavasti kevyemmän teltan kanssa. Lisäksi kun lomareissu alkaa vauhdikkaasti Hultsfredin musafestareilta, ei tonnin Hillebergin kanssa välttämättä kannata lähteä baanalle.

Monen googlailusession jälkeen ensimmäiseksi varteenotettavaksi kokelaaksi valikoitu EasyCampin Eclipse 500. Treenimatkan varrelle osuneessa Partioaitassa sattui olemaan kyseistä mallia ihan hyllytavarana, joten parinsadan euron panttia vastaan teltta lähti mukaan Espooseen kotisovitukseen. Tätä telttaa ei pakatakaan pussiin, vaan ennemminkin keilakassia muistuttavaan kantopakkaukseen. Painokaan ei ole ihan höyhensarjassa, mutta kyllähän 8,7kg aina autosta suoraan telttapaikalle siirtyy.

Telttahankinta alkoi itseäni hieman epäilyttämään siinä vaiheessa kun mietittiin missä majoitetta voisi testata, niin ettei se likastu täysin palautuskelvottomaksi. Perus rivitalokaksiokin alkoi käydä pieneksi jo heti kun teltta pullautettiin pakkauksestaan, ja kaaria pingottaessa oli pakko siirtää sohvakin pois komeaan 2 metrin harjakorkeuteen nousevan kesähuvilan tieltä. Pystytysoperaation lopputulos näytti siltä, että katsellaan ehkä vielä hieman pienempää mallia. Tosin siitä ei olla päästy mihinkään, että Mikon mielestä teltan pitää olla ISO. Tämä tuli selväksi myös Googlelle, joka nyt ehdottelee mainosbännereissä kauppoja joissa myydään pressukatoksia. Norjalaisista nettikaupoista tarttui vielä haaviin muutama ihan varteenotettava malli Bergansilta, joista toiseen saa halutessaan jopa kaminan lisävarusteena. Kelpaisi siinä telttailla tavallista huonommallakin Norjan kelillä. Hintaa vaan alkaa olla jo lähemmäs tuhatta euroa, ja kiireessä on ikävä tehdä kallista nettiostopäätöstä. Saattaa muutenkin olla parasta pikkuhiljaa vaan taipua EasyCampin puolelle, koska jos sama trendi jatkuu saatetaan kohta lähteä kohti Tukholmaa armeijan puolijoukkueteltta Golfin takaluukussa.

Tiukkaa tekee..
Tässä teltassa ei todistetusti tarvitse kontata, mutta massiivinen tuulipinta saattaa aiheuttaa muita ongelmia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s