Matkustamisen helppous

Suomessa tarvitaan yleensä aina auto kun haluaa lähteä harrastamaan jotain kaupunkialueen ulkopuolelle, näin ei kuitenkaan ole kaikkialla. Aamulla nousin ennen kuin kukko oli ehtinyt kissaa sanoa ja suuntasin Alfan keulan Helsinki-Vantaalle. Sieltä yllättävänkin sujuvalla Finnairin lennolla Milanoon Malpensan kentälle, josta jatkoin vajaan puolen tunnin odottelun jälkeen yhdellä maailman onnistuneimmista bussilinjoista (ei tarvi käydä Milanossa) kohti Torinoa ja Porta Susan asemaa. Sopivan lounastauon jälkeen suuntana oli junalla Ivrea ja siellä ”laiturin yli” vaihto ja kohti Verresiä. Nyt oli vuorossa toinen tauko kahvin merkeissä. Vajaan tunnin ”kahvittelun” jälkeen matka jatkui lyhyellä bussimatkalla kohti Challand St . Anselmea ja viihtyisää Hotel Le Soleilta (http://www.hotellesoleil.net/). Aikaa jäi vielä hyvin hotellin edessä istuskeluun (odottelin baarin aukeamista kun en tajunnut, että respa on auki, ovi oli toisella puolella taloa, luulin siis, että respa on baarissa…usein on…), huoneessa lepäilyyn ja suihkussa käymiseen ennen erinomaista illallista.

Nykyään on helppo matkustaa, yläpuolella passi ja alla lippu (tai lippu oli oikeasti kännykässä, mutta piti ”lavastaa” kun tämä kuva piti ottaa kännykällä kun iPadissä ei oo sim-korttia ja täällä ei oo wlania)…

…linja-autossa matkalla jossain…

…modernia Italiaa…

…automaatista lippu ja kioskista lounas…

…junassa…

…Aostassa suojatiellä näkee erilaista jengiä ku Helsingissä…takana istunut mummo naureskeli mua hölmöksi ensikertalaiseksi Aostassa kun normaalia juttua kuvailin…

…ja sitten perillä!

Päivän päättää hyvä illallinen…

Alkupaloina friteerattua juustoa, kuvassa myös ruokajuomat…

…alkuruuaksi lohipastaa…

…pääruokana jotain valkoista kalaa tomaatti-oliivikastikkeella ja paistetulla pinaatilla..

…ja lopuksi crema catalana ja tietysti kahvi!

Kannatti herätä ennen kukkoa! Kyllä sitä nyt harmittaa kun jäi nukkumaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s