Kiipeilysohlot testaa: Dynastar Vulcan Down Jacket untuvatakki ja Patagonia Better Sweater Jacket fleece

Kiipeilysohlot testaa -palsta on täysin epäkaupallinen. Sohlojen testaajat eivät saa testaamisesta rahaa, varusteita tai muitakaan etuja. Näin ollen testitulokset ovat ehdottoman luotettavia mielipiteitä joihin vaikuttaa vain testaajan omat kokemukset.

Kalasatamaan muutto aiheutti pari pientä tappiota ulkoiluvarusteisiin, tai ainakin hetkellistä tappiota. Kevyt untuvatakki ja mikrofleece ovat edelleen kadoksissa muuton jäljiltä ahkerasta etsintätyöstä huolimatta. No nyt kun laskettelureissu tuli ajankohtaiseksi, piti hankkia korvaavat varusteet. Onneksi sattui joulu kohdalle ja toiveet saattoi esittää joulupukille ja vanha herra sattui vielä olemaan kuulolla…

Toinen onni on se, että joulupukki on selkeästi myös outdoor-alueen varusteiden erityisasiantuntija. Pukin kontista löytyi Dynastarin Vulcan Down Jacket untuvatakki ja Patagonian Better Sweater Jacket fleece. Näitä sitten testailtiin viikko Bad Gasteinissa sekä rinteissä että after skiissä. Lämpötilat vaihtelivat rinteessä noin +5 – -5 C, kylässä saattoi joku ilta olla jopa -10 C. Ensimmäisenä päivänä pyrytti märkää lunta ja muina päivinä aurinko paistoi kauniisti.

Näitä testattiin, Dynastarin untuvatakki vasemmalla ja Patagonian fleece oikealla.

Pyrypäivänä päällä oli urheiluun tarkoitettu hengittävä t-paita, Dynastarin untuvatakki ja ohut Gore-Tex kuoritakki. Ilma oli melko lämmin ja rinne pehmeä ja huonon näkyvyydenkin takia hankala laskea, joten vaatetus oli liiankin lämmin. Lämmön vaikutuksia lisäsi kuoritakki, jotka tunnetusti hengittävät rajallisesti. Tauolla rinneravintolan terassilla ripustin sisältä ja ulkoa märän kuoritakin kuivumaan ja vetäisin Patagonian fleecen lämmikkeeksi untuvatakin päälle. Taukovaatetus toimi loistavasti ja tauon aikana kuoritakkikin ehti mukavasti kuivua. Sitten vaan rinteeseen hikoilemaan. Kuoritakin aiheuttamasta sisäisestä kosteudesta huolimatta untuvatakki piti kropan lämpötilan sopivana eikä untuvatakin lämmityskyky tuntunut kärsivän pienestä kosteudesta. Rinteessä ei missään vaiheessa päässyt siis tulemaan kylmä ja lämpökin pysyi kohtuullisena.
Aurinkoisina päivinä ei sitten kuoritakille ollut mitään käyttöä. Päällä oli sama (tai samanlainen…) t-paita kuin pyrypäivänä ja Patagonian fleece sekä Dynastarin untuvatakki. Kylmin laskupäivä oli Graukogelin pohjoisrinteillä, jonne aurinko pilkisteli vasta myöhään iltapäivällä. Lämpimin keli oli viimeisenä päivänä Sportgasteinissa, jossa aurinko paistoi jo keväisen lämpimästi. Melko laajasta lämpötilahaarukasta huolimatta yhdistelmä toimi erinomaisesti joka päivä. Graukogelissa ei tullut kylmä edes hitaissa ja pitkissä tuolihisseissä istuessa ja viimeisen päivän lämpökään ei ruvennut ahdistamaan vaan vaateyhdistelmä hengitti mukavasti.
Ja kun nyt kerran hiihtoreissulla oltiin, niin vaatteilla ei koreiltu illallakaan vaan mentiin samalla yhdistelmällä, mitä nyt t-paita vaihtui urheiluversiosta tavalliseen. Vaikka illat viilenivätkin kylässä välillä hyvinkin kylmän tuntuisiksi niin samalla fleece-untuvatakki -yhdistelmällä tarkeni hyvin kylän raitilla katsella ulkolavakonserttia ja muuten vaan hengailla.
Molemmista vaatteista pitää vielä mainita, että leikkauksissa on todella mietitty liikkumisen tarpeita. Käsiä voi pyöritellä vapaasti ilman että selkä paljastuu. Myös taskuja on riittävästi ja ne on hyvin sijoitettu. Erityisesti Dynastarin untuvatakin taskut ilahduttivat helpolla käytettävyydellä myös reppu selässä. Jos vertailee kadoksissa olevaan fleeceen ja untuvatakkiin niin pakko todeta, että on taas mennyt muutamassa vuodessa teknologia eteenpäin ja tuotteet ovat selkeästi parantuneet. Kiitokset siis joulupukille hienoista lahjoista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s