Vetoketjuista…

Ulkoiluvaatteet kehittyvät jatkuvasti, kankaat pitävät vettä ja hengittävät kohta kuin iho, untuva kestää kosteutta ja kuidut kevenevät ja pakkautuvat entistä pienempään tilaan. Kaikenlaisia hightech-ratkaisuja  alkaa löytyä sieltä täältä, mutta yksi osa ei tunnu kehittyvän, vetoketjut ne vaan on vuodesta toiseen yhtä hankalia käyttää.

Ulkoiluvaatteiden vetoketjuja käytetään nimenomaan ulkona, tuulessa ja tuiskussa usein jopa hanskat kädessä. Silti useimmat vetoketjut on hankalia pujottaa paikalleen ja saada sujuvasti kulkemaan kiskoilla. Aina meinaa joku kankaan kulma jäädä väliin ja sitten kun jumittunutta vetoketjua kiskoo auki niin rikkihän se vähitellen menee.
Minulle on jäänyt hieman epäselväksi, että onko nykyisen mallinen vetoketju vain ratkaisuna huono vai käyttävätkö valmistajat liian kevyitä ratkaisuja esimerkiksi jostain säästösyistä? No oli syy mikä tahansa, niin vetoketju olisi ulkoiluvaateteollisuudelle erinomainen kehityskohde parempien ja parempien kankaiden ohella.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vetoketjuista…

  1. Jotenkin nuo vetoketjujen kehitys on jäänyt jälkeen. Kevyempää ja kevyempää on ihan ok, mutta koko takin kasassa pysyminen on yhden vetoketjun varassa. Se kun hajoaa niin ei ole enää listoja nappien kanssa tai velcroakaan sulkemassa takkia.
    Nyt kaapissa on yksi nortin toppatakki odottelemassa uutta ketjua. Ilman ketjua takki on käyttökelvoton. Voisi samalla ommella tuulisuojan velcroineen joten seuraavan kerran kun hajoaa niin on edes jonkinlainen varmistus ketjun tilalle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s