Kiipeilysohlot testaa: La Sportiva Mix lähestymiskengät

Perjantaina ”matkalla lentokentälle” kävelin Camuun kyselemään lähestymiskenkiä, kun vanhat on säleinä. No myyjä haki veitsen tiskiltä ja nykäisi ruskean pahvisen lähetyslaatikon auki ja sieltä upeaakin upeammat La Sportiva Mixit!

La Sportiva Mixit edestä…

…ja sivulta, kuin suoraan 80-luvulta!
Uskomattoman hieno design siis myötäilee kultaisen 80-luvun sävyjä logoa myöten, joka on La Sportivan alkuperäinen ”climbing on the moon”. Kun kengät vielä tuntuivat istuvan kuin sukka, niin mukaanhan ne lähtivät.
 
Koska kengät ovat kiipeilytossujen ja rantasandaalien lisäksi ainoat mukana olevat kengät, on niillä kävelty nyt neljä päivää jatkuvasti, paitsi kiipeillessä, ja kaikilla alustoilla. Tähän mennessä lähestymiset ovat olleet helppoja ja lyhyitä, mutta tänään tuli kunnon lenkki, kun etsittiin huonolla menestyksellä Pirates of Caribbean luolaa, josta ehkä lisää myöhemmin, jos joku tästä porukasta jossain vaiheessa sinne löytää. 
 
Mutta tämän tekstin aihe on kengät. Päivän kävely, lopulta ihan reippaan pituinen, sisälsi kaikkea, kalliota, kivikkoa, pyöriviä kiviä ja hiekkaa ja kaikkea tätä erilaisissa kulmissa, myös hyvin jyrkissä. Kengät toimivat upeasti! Kalliolla ne pitävät kuin ajatus, ei tarvitse paljoa pohtia jyrkissäkään kohdissa uskaltaako mennä vai ei, sen kun päästelee. Pohjassa on kuitenkin riittävästi kuviota, että hiekallakin löytyy pitoa. Ja vaikka viime kesän lähestymiset hoidin 5Fingerseillä, niin ihan mukava se on etenkin väsyneillä jaloilla, että pohjassa on vähän ”toppausta” kun erilaisten kivien päällä joutuu tallustelemaan. Toppausta ei ole kuitenkaan liikaa, että nilkan vääntymisen riski alkaisi kasvaa liikaa.
 
La Sportiva Mixit ovat siis minun ainoat mukana olevat kengät, joten niillä pitää pärjätä myös kaupungin bulevardeilla ja kahviloissa tai missä nyt ikinä kaupungissa pyörikään. Hyvin on pärjätty, on istuttu kahvilassa aamiaisella, tallustettu rantabulevardia, katsottu fudista englantilaisessa baarissa ja Mestallalla (kehotan googlaamaan ”Mestalla, Valencia”, jos ei muuten aukea…), on istuttu hienossa ravintolassa illallisella ja autolla on päästelty satoja kilometrejä ympäri kaakkoista Espanjaa. Ja hyvin on mennyt! Kengillä on mukava kävellä myös kadulla ja toki noin näyttävät kengät herättävät myös ansaitsemaansa huomiota kanssakulkijoissa…
 
Koon valinnassa kannattaa tietysti huomioida käyttötarkoitus. Jos ajatus on käyttää kenkiä vaativassa maastossa lähestymiskenkinä, välillä hieman jopa kiipeilleen, niin kannattaa valita napakka koko. Erinomaisen pitkälle varpaiden lähelle menevän nauhoituksen avulla kengät saa istumaan jalkaan melkein yhtä tiukasti kuin kiipeilytossut, joten sikälikin voi turvallisin mielin lähestyä kiipeilyreittejä vaikeassakin maastossa. Tossuissa on myös tukeva kuminen kärki, joka ottaa iskut mukavasti vastaan. Jos taas on tarkoitus lähinnä vaeltaa kengillä, kannattaa varata sen verran tilaa, että varpaat ei aivan muserru pitkilläkään kävelyillä. Hyvän nauhoituksen avulla kengät saa kiristettyä tiukasti jalkaan vaikka ne olisivat vähän tilavammatkin.
 
Yhteenvetona voin siis suositella La Sportiva Mix kenkiä kaikkeen käyttöön koiran ulkoilutuksesta vaativaan vuoristomaastoon. Käytännössä ne sopivat mihin vaan kunhan ei tarvita erityistä tukea nilkalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s