Altea

Tänään oli välipäivä ja hengailtiin Alteassa. Taivas oli pilvinen ja nyt yöllä pitäisi sataa. Keli tummeni jo illasta ja taivaalle tuli jännät ruskeat sävyt. Muutamat alas tulleet tipat olivat ruskeita. Ikkunalaudalla kuivuneet pyykit likastuivat saman tien. En tiedä mistä pölyt on pilviin kulkeutuneet, mutta kuivaa seutuahan tämä on.

Kiertelin kameran kassan päivän päätteeksi vanhankaupungin kujia. Altea on nätti, mutta ei kuitenkaan liian ihmeellinen paikka, jotta arki olisi luontevaa. Kaupunki on rakennettu mäen päälle lähelle rantaa ja rinteitä mutkittelee suuri katujen, kujien ja rappusten sokkelo.

Paikallinen horsma ja ruskean sävyjä. Pilvet ja tavaalta tuleva valo oli tosiaan ruskeaa. Kaikki oli kuitenkin aikalailla mattaa kun pilvikerros oli kuitenkin kohtuu paksu ja tasainen.

Tällainen nappi löytyi talon seinästä. Käyttötarkoituksesta ei ole tietoa.

Pieniä katuja riittää ja mäen päällä on luonnollisesti kirkko.

Kaikkien lähi kylien kirkot ovat vastaavaa tyyliä. En tiedä onko moorien vaikutusta vai mistä nämä siniset kupolit ja mahdollisesti basilikapohja tulevat.

Toiset kujat on porrastettu ja ne laskevat suoraan merta kohti.

Ifach näkyy horisontissa kuten moni muu alueen kuuluisista kiipeilykohteista.

Silti täälläkin silmiinpistävin horisontin muoto on Benidormin tornit. Ensimmäisen kerran ohi ajaessa katsoi pimeinä seisovia tornitaloja, että ei tana miten joku voi. Nyt kuitenkin ne jotenkin jo kuuluvat seutuun ja tänäänkin ruskeiden pilvien hohteessa taivaanranta näytti hienolta.

Vaikka kaupunki on vanha ja välillä varmaan myös vaikea, elää täällä ihan tavalliset ihmiset omaa arkea. Joka paikkaan ei pääse lastenrattailla, kaupoilla ei ole omia parkkihalleja eikä jokaisen viraston jokaikinen normi varmasti täyty, mutta tästä kylästä löytyy varmasti onnellisia ihmisiä.

Kissojen kuvaamiseksihan se lopulta meni….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s