Benidorm; maailman pohjalla & Finestrat; taivaallinen rauha

Viime viikolla iskenyt talven ensimmäinen flunssa on ikävästi haitannut Costa Blancan kiipeilyreissua ja eilen, tai oikeastaan jo tiistai-iltana, olo taas huononi ja keskiviikko meni sängyn pohjalla kuumeessa. Tänään aamulla olo oli parempi ja kuume poissa, mutta mitään suurempaa rasitusta ei vielä uskaltanut ajatellakaan. Päätettiin siis käydä ensin katsomassa paikan päällä, että minkälainen painajainen se Benidorm oikein on ja sen jälkeen ajella Finestratiin Puig Campagnan juurelle, jossa Mikko pääsi hieman patikoimaan ja minä kuvailemaan Finestratin kaunista kylää.

Mutta ensin Benidormista. Aluksi ajettiin rantaan, saatiin auto parkkiin ja lähdettiin kävelemään sinänsä kaunista ja leveää rantaa ihan vaan ”jompaankumpaan” suuntaan. Siinä kävelyn lomassa kuvailtiin rantaa ja kaupungin ”kultaista tornia” sekä pysähdyttiin kahville rantakahvilaan ja ehdittiin jo todeta, että aika rauhallinen, jopa jossain määrin miellyttäväkin paikkahan tämä Benidorm on. Jotenkin kuitenkin tuntui siltä, että ei tässä voi olla koko totuus ja päätettiin ajella vielä hieman toiseen suuntaan etsimään ”Benidormin sydäntä”. Ja kun etsii niin löytää. Toisesta suunnasta löytyi länsimaisen kulttuurin pohjakosketus. Kaduilla hyllyi erinäköisiä pääosin englantilaisilta näyttäviä ihmisen kuvatuksia. Ne olennot, jotka joskus olivat olleet ilmeisesti naisia, muistuttivat nykyisessä olomuodossaan ihon väriä myöten lihakaupan tiskillä makaavia ihrakimpaleita, jotka on puettu lihaisuutta korostaviin makkaramekkoihin. Näiden ihrakimpaleiden seassa kuljeskeli myös ”lädi-henkisiä” olentoja virttyneissä shortseissa ja t-paidoissa, oletuksena siis, että nämä olivat miehiä. Näiden kuvatusten tarpeiden täyttämiseksi Benidormin kaupungissa on korttelitolkulla eri näköisiä lähinnä englantilaishenkisiä baareja, joissa nämä olennot saavat viettää vuotuisen ”Espanjan kulttuurilomansa”. Jos haluaa nähdä miltä länsimainen yhteiskunta näyttää ennen lopullista romahdusta niin suosittelen lämpimästi vierailua Benidormissa!
Ensin näytti siltä, että Benidorm ei olisikaan niin paha paikka…
…vaan sillä olisi jopa kultareunukset mutta…
…lopulta Benidorm oli juuri sitä miltä näyttikin (lukijoiden suojelemiseksi kuvat yllä kuvatuista ”olennoista” on jätetty pois tästä blogitekstistä)

Jos maanpäällinen helvetti löytyy Benidormista, niin jonkinlainen vastakohta, ehkä sitten maanpäällinen taivas, löytyy hyvinkin läheltä. Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Benidormista sijaitsee Finestratin kylä ja Puig Campanan vuoristoalue, josta ei tässä sen enempää, koska minä keskityin kylään Mikon vaellellessa vuorilla. Mutta Finestratin kylä on varsinainen rauhan tyyssija. Idyllisten kujien varrella ei montaa ihmistä näkynyt eikä etenkään Benidormin ihmiskuvatuksia, tuskin ovat kuulleet koko paikasta. Kun vielä aurinko paisteli mukavasti kauniille kujille, oli vaeltelu Finestratissa enemmän kuin rentouttavaa. Ja vaikka kylän kujat tekivät vaikutuksen, varsinainen kruunu oli mäen päällä kylän yläpuolella sijainnut pieni puisto ja kaunis valkoinen kappeli sen keskellä puhumattakaan kappelilta avautuneesta upeasta näkymästä Puig Campanalle! Siellä kelpasi istuskella ja toipua flunssasta!

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Benidormista…
…sijaitsee Finestratin kylä, jossa vallitsee…
…täydellinen rauha!
Kylässä ei ole unohdettu musiikkia…
…eikä taidetta ja siksi…
…myös aurinko hymyilee Finestratille.
Tässä kulki aikoinaan kaupungin raja…
…jonka takaa löytyy Puig Campanan upea vuori!

Näin sitä siis tuli nähtyä samana päivänä taivas ja helvetti. Katsotaan terveystilanne taas aamulla, ehkäpä pystyy jopa kiipeämäänkin jotain kevyttä. Ja vielä on mainittava päivän lopullinen kruunu, keikka lihakaupan kautta, josta saimme illalliseksi erinomaiset pihvit ja vielä kaupan päälle pari kolme aivan loistavaa raakamakkaraa…

Jokaisen hienon päivän kruunaan illallinen, tänään pihviä, raakamakkaraa, paistettua pinaattia ja salaattia.

Yksi kommentti artikkeliin ”Benidorm; maailman pohjalla & Finestrat; taivaallinen rauha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s