Viimeiset lumet 2014: Pääsiäinen Tahkolla

Tänä vuonna vietettiin toinen pääsiäinen putkeen Tahkolla ja keväinen Tahkon reissu oli jo kolmas peräkkäin. Tänä vuonna olosuhteet olivat kovin erilaiset kuin aiempina vuosina. Kahtena viime talvena on Tahkolla ollut vielä täysi talvi, lunta on riittänyt ja jäät ovat kantaneet. Toisin oli nyt. Lunta näkyi vain rinteissä ja lämpötila huiteli +10 asteessa.

Toisaalta plussiakin oli. Siinä missä viime vuonna pääsiäisenä hissilippuja piti jonottaa noin 100 metrin jonossa, kunnes huomasimme, että myös vuokraamosta saa lippuja, nyt saattoi kävellä suoraan tiskille. Vuosi sitten rinteet olivat täynnä kaikenmaailman ”hiihtelijöitä”, jotka todennäköisesti hiihtivät kauden ensimmäiset ja viimeiset laskunsa samana päivänä, nyt taso oli selkeästi korkeampi, erityisesti perjantaina, kun satoi. Vuosi sitten rinnebaarit olivat täynnä vaimojensa tohvelin alla kärvisteleviä miehen kuvatuksia, jotka olivat ottaneet sukset Tahkolle mukaan, koska eivät uskaltaneet kertoa vaimoilleen, että aika tullaan viettämään rinnebaareissa, nyt ei rinnebaareissa näkynyt juuri ketään. Myös viime vuotiset tolkuttomat vessajonot olivat muisto vain. Tosin edelleen pitää todeta, että Tahkon vessakapasiteetti on mitoitettu lähinnä henkilökunnan tarpeita silmällä pitäen…

Ja sitten itse rinteet. Tottakai +10 astetta ja lämmin aurinko tai vesisade tekee tehtävänsä. Rinteiden pinnalla oli vaihteleva määrä sohjoa, mutta pohja oli erinomaisen kova ja rinteet säilyivät olosuhteisiin nähden aivan loistavassa kunnossa läpi koko pääsiäisen. Siitä suuri kiitos Tahkon rinnetyöläisille! Ja kun vielä olin hankkinut uudet Movementit, joilla sohjossa laskeminen oli enemmän kuin hauskaa, niin tämän vuoden pääsiäinen Tahkolla oli aivan erinomainen kokemus!

Sohjolumelle suositeltavat sukset ovat oikean puoleiset…
Jäät olivat vielä juuri ja juuri jäljellä, mutta lumesta ei tietoakaan…
…niinpä Lulu ja…
…ja Uuno nauttivat olostaan…
…rannalla ja…
…pellolla.
Rinteissä lunta…
…kuitenkin riitti.
Tahkon hauska yksityiskohta on rahvaanomaisen Pehkubaarin takaa löytyvä shanpanjabaari!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s