Outdooria Laipanmaassa

Laipanmaa – positiivinen ylläri. Myös tavalliseen suomalaiseen talousmetsään voi luoda kivan retkeilyreitin. Edes muutamat hakkuuaukeat eivät haitanneet retkimeininkiä. Tällaistahan suomalainen metsä on kansallispuistojen ulkopuolella.

Laipanmaa löytyy Kangasalan ja Pälkäneen rajalta, läheltä Sappeeta. Siellä pystyy tekemään juuri sopivan kahden päivän telttaretken. Laavujakin on, mutta ne on tehty enemmän makkaranpaistoa ajatellen kuin yöpymistä. Kyllä niihin muutama mahtuu nukkumaankin, mutta oma teltta varmistaa mukavan yösijan.

Eteläosasta löytyy erämaisempaa maastoa korkeinen kallioineen. Muuten reitti on vaihtelevaa suomalaista metsää. Polku on oikein hauska kävellä. Alue soveltuu erinomaisesti perusretkeilyyn päiväseltään, yhdeksi yöksi, sienestämiseen ja marjastamiseen. Eli tavallisen suomalaisen outdoor-eämään.

Sammaleista satumetsää
Eteläosan erämaatunnelmaa
Istuttaja on ollut rivien kanssa tarkkana
Talousmetsäalueelle on mahdollista tehdä hauska polku
Lokakuussa värit nousevat hyvin esiin
Syksyn rauhaa
Syksyn rauhaa
Lokakuinen lampi
Polku
Syksyisillä pitkospuilla ja lehdillä liukasteltiin pariinkin kertaan
Pienempien metsänelävien jälkiä
Retkikaveri
Retkikaverit
Retkikaveri, joka on rekikoiraurallaan oppinut mitä tauoilla tehdään – levätään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s