Kiipeilysohlot testaa: Inov-8 Road-X 255 lenkkarit

Taas kerran Kiipeilysohlot testaa pyyteettömästi omaksi ilokseen. Varuste.netistä tarttui mukaan ”joululahjaksi” Inov-8 Road-X 255 tossut. Pitkään pohdiskelin kaupassa ”paljasjalkamaisten” metsätossujen ja näiden katutossujen välillä, mutta kun ennestään löytyy sinne metsään 5Fingersit ja suunnistusnastarit, ja kun nimenomaan asfaltille on vähän lisäpehmikettä kaivannut, niin päädyin näihin kovemman alustan menopeleihin.

Tossujen speksien mukaan ”foodbed” on 6 mm ja ”drop” 9 mm. Näistä sen kummemmin ymmärtämättä, totean, että 5Fingerseihin verrattuna pehmikettä on kuin jenkkisängyssä, mutta tuntuma tiehen on kuitenkin hyvä eikä ”kohta taittuu nilkka” tyyppistä liian korkean pohjan tuomaa olotilaa tule missään vaiheessa. En siis kutsuisi näitä miksikään paljasjalkatossuiksi, mutta pohjan paksuus on kuitenkin pidetty kohtuullisella tasolla.
Ensimmäinen lenkki asfaltilla ainakin sujui mukavasti. Matkaa kertyi reilu 7 km ja aikaa meni 40 minuttia. Tämä oli sitten neljäs lenkki noin vuoden juoksutauon jälkeen, joten sikäli ihan OK menoa. Missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta, että pitäisi päästä pehmeämmälle alustalle, niin kuin 5 Fingerseillä asfaltilla yleensä noin parin kilometrin jälkeen. Myöskään polviin tai nilkkoihin ei sattunut ja muutenkin meno oli mukavaa. Alustavasti voi siis sanoa, että hyvä joululahja!
On tää ilmasto ja kanssa mennyt, jouluna ostetaan lenkkareita…
Sellaista viekä pohdiskelin, että jos tuota vauhtia olisi jatkanut niin maraton menisi alle 4 h, joten jos yrittäisi harjoitella niin yli 20 vuotta vanha maratonennätys 3:40 (ainoa juoksemani katumaraton) voisi olla vaarassa…hmm…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s