Kohti Alppivaellusta…

Ensi keskiviikkona Nina, Laura ja minä Sohlojen hiihtojaoksesta lähtee alppivaellukselle hovioppaamme Petter Reutterin johdolla. Vaelluksesta lisää myöhemmin, mutta tänä viikonloppuna suuntasimme Ninan kanssa akselille Riihivuori – Himos vähän treenaamaan mäkien alastuloa.

Lauantaiaamuna meillä oli toimistotyöläisen mäkilähtö Helsingistä jopa niinkin aikaisin kuin klo 9. Ensin suunnattiin Hollolaan, jonne ranskikset jäivät mummolaviikonloppua viettämään. Sieltä sitten hiljalleen, tai no aika kovaakin, ajeltiin Riihivuoreen. Keli oli nihkeä ja laskujen alku viivästyi hetken kun vessareissulla nähtiin uskomattoman maukkaan näköiset laskiaispullat ja ne piti pelastaa parempiin vatsoihin, hyvin pelastuivat ja olivat yhtä maukkaita kuin runsaita. Pullien voimalla päästiin rinteeseen ja vaikka keli oli nuhjuinen niin rinteet olivat miltei läskilaskijan unelmakunnossa. Jossain vaiheessa piti kuitenkin lounastaa ja pelastaa kanansiipiä, ranskanperunoita ja ennen kaikkea vohvelit jäätelöllä ja kinuskikastikkeella parempiin vatsoihin. Energiatankkaus on tärkeä osa vaellusreissuun valmistautumista, mutta myös laskea kannattaa. Niinpä päästiinkin lounastankkausten jälkeen kovaan iskuun ja loppuilta tykitettiin ihan hullun vauhtia erityisesti keskuksen jyrkintä reunarinnettä. Ninan Suunnon mukaan kilometrejä kertyi jotain 40, että muutama nousu ja lasku kerettiin vetäistä.
Joskus seiskan hujakoilla lähdettiin kohti Jämsää ja majapaikaamme Jämsän Gasthausia. Aika klassikko hotelli! Venäläinen pariskunta pyörittää hieman karua, mutta kotoisaa hotellia kiitettävän tarmokkaasti. Hotelli todellakin on karu, mutta huoneet ovat siistit, sauna löytyy, hyllyssä on lehtiä ja aamiainen on kotoisa, runsas ja maukas ja ennen kaikkea majoitus on edullinen. Aivan täydellinen mesta laskureissaajan yöpyä!
Klassikko oli myös pizzeria Valentino tms. Jämsän keskustassa. Seinällä vuodelta 1989 olleen savuttomuuskunniakirjan perusteella perinteikkään paikan pizzat olivat hyviä, alkusalaatti kuului hintaan ja punaviiniäkin haettiin jostain sammiosta. Vatsa täyttyi rankan laskupäivän jälkeen mukavasti.
Riihivuoren maisemia.
Tankkaus on tärkeä osa…
…vaellusreissulle ja rinteisiin…
…valmistautumista…
ja nimenomaan ne…
…makeat ruuat pitää muistaa!
Myös laskujen jälkeen ei sovi unohtaa…
…tankata!
Ja yöksi…
…pitää löytää…
…paikka jossa…

…nukkua.

Yö klassikkohotellissa meni mukavasti. Uni tuli pian ja yö oli häiriötön. Aamulla oli taas nälkä ja suunnattiin aamiaiselle. Hotellin aamiaishuone oli yhtä klassikko kuin kaikki muukin, mutta aamiainen oli kotoisen maukas. Aamiaisen jälkeen suunnattiin Himokselle. Keli oli entistä tuppuraisempi. Yöllä oli tullut paljon uutta lunta, valitettavasti vaan märkää ja nihkeätä. 
 
Aamu myös alkoi nihkeästi, kun ensimmäisen laskun aikana eksyttiin eri hissien juurille. Siinä sitten aikani ihmettelin, että mihin se Nina katosi ja palasin lähtöpisteeseen, no sinne se oli kadonnut. Mietityttää vaan, että jos me eksytään jo Himokselle niin miten käy Alpeilla? Ja mistä sitä siellä sitten lähtee etsimään…?
 
Mutta vaikka keli oli tuppurainen niin se kuitenkin suosi entistä enemmän läskilaskijoita. Nousuja ja laskuja kertyi hyvää tahtia. Useampi veto jopa ”offaria” eli yhtä ajamatonta rinnettä. Joulun jälkeen ei ajettujen rinteiden ulkopuolelle olekaan päässyt, että ihan hauska tämäkin. 
 
Epäonni iski kuitenkin ennen lounastaukoa. Nina naksautti alaselkänsä. Selän kunto mietitytti, joten lähdettiin huolehtimaan ravintotankkauksesta lounasbuffettiin. Eihän se lisäpaino vatsassa auttanut selkävaivoihin. Parin lounaan jälkeisen laskun jälkeen oli pakko luovuttaa ja suunnata kohti Hollolaa ja ranskisten mummolaa, jossa Nina sai särkylääkkeitä selkäänsä, hoitoa ranskiksilta ja me molemmat lisää ruokaa. Toivotaan nyt, että Ninan selkä elpyy, keskiviikkona pitäisi suunnata kohti Italiaa…
 
Klassikohotellin…
 
…aamiaishuone…
 
…on klassikko…
 
…mutta kodikas…
 
…aamiaista myöten.
 
Himos sunnuntai aamuna…
 
…ruoka oli täälläkin runsasta ja hyvää.
 
Nina saa selkähoitoa Uunolta ja Luluta…toivotaan, että selkä paranee…
 
 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s