Kiipeilysohlot testaa: Led Lenser P5R.2 ja Blackburn Flea 2.0 Rear USB

Artikkelin kijoittamiseen ei liity mitään tuotelahjoja tai muita rahassa mitattavia etuja. Tuotteet on hankittu omaa käyttöä varten eikä testattavaksi ellei toisin mainita. Arvio on tehty täysin harrastepohjalta eikä kannata odottaa mitään elämää suurempaa analyyttisyyttä tai tieteellistä pohjaa.

Syksy tulee ja tuo mukanaan pimeyden. Helsingissä pyöräilijät kuitenkin ajalevat vielä paljon pimeinä, vaikka olisi kuinka hieno pyörä hommattuna. Pienellä hankinnalla tekee sekä oman että muiden olon huomatta mukavammaksi. Varsinkin kun ajaa duunimatkaa on valo ehdoton varuste sekä aamulla kohmeisena startatessa että illalla kaupungin vilinässä suhaillessa. Ilman valoja ajaessa joutuu ennakoimaan älyttömän paljon eikä voi oikeasti olettaa kenenkään muun huomioivan sinua.

Itsellä on ollut pari hyvää lamppua käytössä kohta vuoden verran. Pääsääntöisesti kaupungissa arkiajossa, mutta etuvalo myös maastossa yhdistettynä otsalamppuun. Kumpikin lamppu on nimenomaan hankittu jatkuvaa arki mielessä, koska ajan paljon työmatkaa sekä käyn myös harrastuksissa mahdollisuuksien mukaan pyörällä. Tämän johdosta ostin kummankin valon nimenomaan latausominaisuus edellä. Tottakai voisi ostaa ladattavia pattereita, mutta yhtä oleellista on helppo lataaminen. Minulla on kellarissa valmiit lautauspaikat valoille, joten se tulee tehtyä ja on hoituu helposti. Reissussakin pärjää kun kumpikin käyttää perus usbia eli vaikka kännylaturia tai auton usbia. Virtaa on aina eikä tarvitse pelata pattereiden kanssa.

Edessä on Led Lenserin perus taskulamppu. Lumeneja 270 joten valoa on iloisesti taajama-ajoon ja täysin pimeälläkin tiellä pärjää. En usko lampun älyttömästi häikäisevänkään kunhan on suunnattu suht alas. Valokeilaa saa muutettua ajossa kapeasta leveään ilman ongelmaa. Samoin virtanamiska on hyvä. Lamppu on tietysti samalla taskulamppu ja nyt tätä kirjoittaessa selvisi millainen operatiivinen väline se onkaan kun selasi maahantuojan sivut. Myös laatuvaikutelma on hyvä ja lamppua on mukava pitää kädessä. Pyöräteline on hyvin yksinkertainen, mutta todella toimiva.

Takana en ole vähään aikaa käyttänyt pyörään kiinnitettävää lamppua. Minusta paljon kätevämpi vaatteisiin tai useammin reppuun kiinnitettävä valo. Näitä on nykyään aika paljon. Muuten Blackburn Flea on aika perus ledi kuten kaikki takavalot. Tosin siis ladattava sellainen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

b2


Lisää infoa alla olevista linkeistä. Oli huvittavaa huomata, että kumpikin on loppuunmyyyty. No, toivottavasti joku vielä löytää jostain, koska nämä ovat oivia pelejä.

Led Lenser P5R.2: http://www.nordictrail.fi/kauppa/led-lenser/kasivalaisimet/p5r_2-p-766.html

Blackburn Flea 2.0 Rear USB: https://www.blackburndesign.com/flea-2-0-rear-usb.html#.VhLN7Pntmko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s