Syksy – upea vuodenaika vai pimeyden alku?

Mikko jaksaa aina hehkuttaa syksyn hienoutta ja minä olen skeptisempi. Ruska on tietysti kaunis, mutta ei ehkä tee syksystä vielä kaksista. Eräässä suhteessa joudun kuitenkin myöntämään, että syksy on aivan ylivoimainen vuodenaika ja se on ruoka! Syksyn satokausi on vertaansa vailla. Syksyllä kypsyvät marjat, sienet ja monet vihannekset, kuten kurpitsat. Syksyllä on hienoja tapahtumia, kuten perinteiset silakkamarkkinat. Syksyllä ravustetaan ja metsästetään. Syksyn voi melkeinpä jaksottaa ruokien avulla. On erilaisiin ruokiin liittyviä kausia. Mustikka- ja omenapiirakalla on oma aikansa, samoin vaikkapa puolukkapuurolla. Mikäpä olisi parempaa kuin syysperunat silakkamarkkinoilta noudettujen kalaherkkujen kanssa? Yhdestä kurpitsasta saa maukasta ruokaa moneksi päiväksi. Sienet yhdessä riistan kanssa ovat loistavaa ruokaa! Ja kaikki tämä on helposti jokaisen saavutettavissa joko menemällä itse metsään tai jos ei metsään halua mennä niin lähikaupasta löytää käytännössä kaiken. Että kyllä Suomessakin on hienoja juttuja eikä syksykään ”läpeensä paha” vuodenaika ole vaan oikeastaan ihan OK…

 

Syksyn värit…

 

…sekä erityisesti…

 

…syksyn sato…

 

…ovat upea osa Suomen luonnon kiertokulkua!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Syksy – upea vuodenaika vai pimeyden alku?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s