Kiipeilysohlot testaa: La Sportiva TC Pro, osa 2

Artikkelin kijoittamiseen ei liity mitään tuotelahjoja tai muita rahassa mitattavia etuja. Tuotteet on hankittu omaa käyttöä varten eikä testattavaksi ellei toisin mainita. Arvio on tehty täysin harrastepohjalta eikä kannata odottaa mitään elämää suurempaa analyyttisyyttä tai tieteellistä pohjaa.

Tänä viikonloppuna ei tullut kiivettyä ulkona. Viikko sitten käytiin vielä Salossa, sitä ennen Kustavissa ja niin edelleen. Syksy on ollut komea ja aurinko on jaksanut lämmittää kiveä hyvin. Päivät vähän lyhenevät ja oikeasti kivaa keliä kiivetä on ollut iltapäivä pimeän tuloon saakka. Kaiken kaikkiaan kelien ja luonnon puolesta mahtava syksy takana.

Nyt kausi taitaa kuitenkin lopulta vaihtua kun on sisälläkin jo jonkun verran käyty ja tuntuma muoviin alkaa hiljalleen löytyä. Olisi siis aika vetää pakettiin kesän kiipeilyt, mutta enpä taida jaksaa joka taas tarkoittaa seuraavaa La Sportiva TC Pro arvostelua. Ensimmäinen osa löytyy täältä Kiipeilysohlot testaa: La Sportiva TC Pro, osa 1. Viimeksi siis olin vielä aika noviisi kenkien kanssa ja jäin odottelemaa seuraavaa kesää jotta pääsisi oikeasti ajamaan vehkeet sisään. Muovilla ei ole edes tullut mieleen kokeilla kenkiä.

Tämän kauden kiipesin aikalailla kokonaan TC Prolla. Keväällä Finalessa taisin käyttää vielä toisia kenkiäni (5.10 Arrowhead tai jotain). Lisäksi muistan kerran vetäneeni ne jalkaan kesälomareissulla Val Massinossa mukamas tiukemman reitin alla. Muuten kaikki ulkokiipeily on tehty TC Prolla eikä ole ollut ikävä muita kenkiä. Reitit ovat olleet hyvin suurelta osin graniittia kaikissa muodoissa. Mukana satunnaisesti kalkkia ja hiekkakiveä. Lämpötilan puolesta kesähelteestä aina nollan pintaan. Kengät ovat kestäneet ihan kivasti. Hukkasin ne kertaalleen syksyllä Haukkakalliolle ja ehdin ostaa uudet, mutta kun vanha pari edelleen löytyy, niin niillä mennään. Pohjausta ei ole vielä tarvinnut miettiä.

Kesän käytössä ollut ja uusi pakasta vedetty. Kengät ovat kestäneet hyvin menoa. Mitä nyt muodot vähän pyöristynyt ja kuvassa vähän likaisena Norjan rännien jäljiltä. Uutena TC Pro on hyvinkin tiukkakulmainen muotoilultaan ja myös suht matala kengän kärki voi tuottaa ihmetystä varpaissa. Juuri tämä oli syynä itsellä sisäänajovaiheessa kun varpaat saattoivat arastelella pienillä otteilla.
Kesän käytössä ollut ja uusi pakasta vedetty. Kengät ovat kestäneet hyvin menoa. Mitä nyt muodot vähän pyöristynyt ja kuvassa vähän likaisena Norjan rännien jäljiltä. Uutena TC Pro on hyvinkin tiukkakulmainen muotoilultaan ja myös suht matala kengän kärki voi tuottaa ihmetystä varpaissa. Juuri tämä oli syynä itsellä sisäänajovaiheessa kun varpaat saattoivat arastelella pienillä otteilla.

Onko ne sitten hyvät? Arvosteluja löytyy netistä ja erittäin hyvä sellainen sattui silmään vasta äskettäin Andy Kirkpatrickin sivuilta. Hyvin kirjoitettu ja keskittyy minusta oleelliseen. Kannattaa lukea. Hyvä huomio on se, että kiipeilyseinillä näkee todella paljon tiukkaan boulder vääntöön tarkoitettuja kenkiä. Niillä lähdetään sitten vetelemään myös kaikki ulkona oli reitin luonne mikä tahansa. Tässä on kuitenkin hurja ero siihen tiukkaan kolmen muuviin 7c:hen mihin ne monet tossut on tehty.

Toinen hyvä huomio on TC Pron ehkä oudoimmasta ominaisuudesta eli tunnottomuudesta. Ensin sitä ihmetteli itsekin ja ei oikein tajunnut miten kenkiä tulisi käyttää. Sitten kun vain ymmärsi yksinkertaisesti laittaa kenkä otteelle, listalle, släbille, kiteelle tai mihin ikinä, niin siinähän se pysyy. Ei ehkä aluksi uskonut ja ei varsinkaan tuntenut missä se kenkä on, mutta kun TC Pron asettaa johonkin pysyy se yllättävän hyvin paikalla. Jollain pienillä listoilla aivan käsittämättömän hyvin vaikka kantapää olisi kaukanakin kalliosta.

Muuten kengän hyvät puolet on käsitelty niin kattavasti kuin vain voi monissa muissa arvioissa enkä niitä lähde tässä käymään läpi. Totean vain, että nyky-ymmärryksellä tässä on minulle kengät loppuelämäksi. Näillä mennään. Luotan niihin, Kengät kestävät ja niiden ominaisuudet on ajateltu juuri siihen settiin joka itsellä on tavoitteena. Pitkä graniitti. Toki sisälle ostan jatkossakin jotkut enemmän sukkamalliset pikkutossut jolla sitten huukkailen kömpelösti niitä kutosen bouldereja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s