Tyhmä moka

Esittelen tässä postauksessa kaksi uutta tägiä: loukkaantuminen ja tyhmä moka. Eilen Salmiksessa perus kiipeilyilta, perus 6a ja perus menoa. Yhtäkikkiä pikkurillistä kuului naksahdus. Siis se ihan kuului ja myös tunsin. En tosin kipua, mutta sellaisen pikku liikkeen. Tämä tapahtui täysin puhtaassa ja tasapainoisessa neljän sormen vedossa. Ote hyvä. Kropan painoa suht paljon sormilla kun seinä oli nega ja kiipeäjän tekniikka ei mahdollistanut perseen vetämistä lähemmäksi seinää. Mutta silti ei tuollaisessa paikassa pitäisi loukkaantua.

Lopetin heti tulin köyteen ja pyysin kaveria laskemaan maahan. Sormessa alkoi pikku hiljaa vihloa ja kakkos nivel jäykistyi. Huuhtelin reilulla kylmällä vedellä ja annoin kiipeilyn olla. Nyt tänään sormi on arka eikä sitä voi käyttää. Kaikki voimankäyttö tuottaa kipua.

Pikkurilli
Pikkurilli baarissa. Jos vaikka auttaisi.

Miksi näin kävi? Niin sanottu typerä moka. En lämmitellyt kunnolla. Olin kiivennyt varmaan kolme reittiä, mutta liian helppoa, nopeaa ja pitkillä väleillä. Kylmällä kropalla vähänkään kovempia vetoja ja ottaa turhaa riskiä. Ei tässä enää niin nuoria olla, että voisi vaan vetää. Tyhmä moka.

Täytyy nyt tutkailla vähän lisää mikä vaiva voisi olla ja tunnustella kauan parantuminen ottaa. Onneksi kyse on pikkurillistä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tyhmä moka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s