Miten kiivetä jäätä?

Taas se aika vuodesta. Pitäisi kiivetä jäätä. En vain ole kiivennyt. Tai en ainakaan samalla tavalla kuin edellisinä vuosina. Silloin laski jääpäiviä, liidejä ja metrejä. Oli kova tarve harjoitella ja tarpeeseenhan se tulikin. Ei tässä nyt vielä niin paljon vuosia ole takana. Toki edellisinäkin kausina on ajatellut putouskiipeilyn ideaa, mutta kyllä sitä lähti Kauhalaan tai Pirunkalliolle kiipeämään.

Tänä vuonna en ole viitsinyt. Lähimestoissa ei ole tullut käytyä kertaakaan ja jääpäiviä muutenkin ei kovin montaa ole alla. Viime viikonloppu oltiin Valkealassa ja silloin liidasin ne linjat mitä ajattelin ilman riskejä kykeneväni ja sitten vaan ylikseltä nousuja perään. Viikonloppu oli mukava niin olemisen kun kiipeämisen puolesta. Ei siinä mitään.

Nyt kun jääkausi näyttää pääsevän kunnolla käyntiin kuivan ja kylmän aloituksen jälkeen, niin itsellä on mielessä se ikuinen kysymys. Miten jäätä kiivetään? Mikä motivoi tähän harrastukseen, missä tavoitteet pitäisi olla ja mihin se vähän aika kannattaa käyttää?

Itsellä ei ole edelleenkään mitään käryä.

No, ei siinä paljoa muita vaihtoehtoa jää kuin selvittää vastaus tähän kiperään kysymykseen. Tai tietysti voi laittaa kamat myyntiin, kuten jostain blogista kauden alla luin, mutta ei tässä sillä polulla olla. Nyt kun pääsee kiipeämään olen ajatellut tehdä vähän jotain uutta. Kiivetä vaikeampaa, lähteä kivelle ja olla muutenkin ennakkoluulottomampi. Katsotaan sitten muutaman viikon jälkeen mihin lopputulokseen sitä on tultu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten kiivetä jäätä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s