Voimakauden yhteenveto

Viimeinenkin kova viikko on takana. Nyt muutaman päivän lepäilyn ja nuhailun jälkeen alkaa olla taas normaali olotila. Toki tämän viikon pari kevyempää salia on vielä jäljellä, mutta voimakausi alkaa olla paketissa. Nämä viimeiset vedot ovat kuitenkin niin kevyttä kamaa.

Vielä viime viikonloppuna olin fyysisesti aivan tattis. Kovin viikko oli päällä ja harjoitteiden toistomäärät jäätäviä. 4×15 sarjoja ja peliin kaikki mitä irtoaa. Otti oikeasti paljon aikaa kun piti palautella suht pitkään, jotta kykeni vääntämään sarjat läpi. Kolmen viikkotreenin rasitus kertautui hyvin viikonlopulle ja varsinkin yläselkä sekä hartianseutu olivat kunnolla jumissa. Mielenkiintoista on kuitenkin se, etten saa lihaksia enää kipeiksi, koska kroppa alkaa olla tottunut tähän. Voimat vain katoavat väsymyksen seurauksena ja lihakset menevät jumiin.

Väsymyksestä huolimatta pystyin nostamaan sarjojen painoja aina toisiksi viimeiseen treeniin saakka, josta olen tyytyväinen. Tekemisessä oli hyvä kehityksen tuntu koko ajan mikä tietysti vaikuttaa suoraan motivaatioon. Mielenkiintoista nähdä mitä saa tehtyä parilla seuraavalla kerralla kun määrät tippuvat ja voi keskittyä vielä enemmän maksimeihin. Joissain liikkeissä aletaan lähennellä kohta tuplapainoja mistä syksyllä aloitettiin. Hurja kehitys on mahdollista aina uudessa lajissa.

Kuten jo aiemmassa bodari postauksessa mainitsin on tämä talvi ollut itselle yllätys ja hyvin erilaista tekemistä. Vaikka loukkaantumiset ottavat päähän, niin kyllä muutoksessa itsessään on monesti suuri voima. Saa uutta haastetta, oppii asioita ja keho erilaista ärsykettä. Tämä kaikki näkyy tietysti kuntopuolella, mutta ei kannata väheksyä henkistä hyvinvointia ja myös ihan yksinkertaiset uudet tavat sekä rutiinit helpottavat monessa tekemisessä.

En varmasti aloita kehonrakennusharrastusta enkä pyri edes fitness-kisoihin, mutta uskon tämän talven johdosta olevani jatkossa säntillisempi lihaskuntoharjoittelija ja erityisesti tekeväni treenin kunnolla silloin kun sen teen. En vain notkuvan salilla ja muka kuntoile (vielä edellisen talven aikana minun salikäynnit tahtoivat mennä venyttelyn ja kellumisen merkeissä). Jatkossa vuoden kiertoon voisi hyvin kuulua aina tiukempi lihaskunto osuus joka tukee ja toisaalta jaksottaa omien suosikkilajien harrastusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s