Personal trainer

Vielä viimeinen vinkkeli talven salitreeneihin. Olen ollut jo yli puoli vuotta personal trainerin ohjauksessa josta olen jo muutamaan kertaan maininnut, mutta kerään tähän omat kokemukset nimenomaan PT palvelun kannalta.

Harrastajaliikuntapiirit ovat kokeneet viime vuosina täydellisen mullistuksen. Harrastajamäärät omissa lajeissa tuntuvat kasvaneen ja kaikenlainen wellness on muotia. Nykyään treenataan tavoitteellisemmin ja tiedetään asioista älyttömän paljon enemmän kuin ennen internet aikaa. Tämän lisäksi ei ole mitenkään ihmeellistä käydä kursseja, treenata ryhmissä ja myös personal trainerit ovat normaali näky ainakin Helsingin saleilla. Tarjontaa ja valkkuja on monenlaisia. Itse olen ollut veljeni opissa Elixia Alexiumin salilla. Kokemukset ovat siis siitä.

PT treenaamisessa on ilmeisiä etuja kuten treenin tehot, ajansäästö, valmiit mietityt ohjelmat, motivaatio, oppiminen, treenien seuranta ja niin edelleen. Paljon riippuu omasta aloitustasosta. Perus painonhallintaa haluava oppii varmasti paljon kuntoilusta itsestään ja hakee samalla elämänhallintaa ja ravintoneuvontaa. Itse taas hain aluksi oikeata tekemistä saliharjoitteluun joka on ollut aina itselle muita lajeja tukevaa tekemistä ja toteutettu vähän niin ja näin. PT toi kuitenkin minun tekemiseen pari isompaa asiaa jotka eivät ole niin ilmeisiä. Niistä vähän enemmän.

Suurin apu on ollut ehdottomasti treenien laadussa. On nähnyt miten harjoitteet tehdään ja kun itse vääntää niitä, käskee PT vierestä tehdä ne kunnolla. Tämä on yksilövalmennuksen vahvuus kun kokoajan keskitytään asiaan ja palaute on välitön. Ei ole mitään itseopiskelua tai ryhmässä tekemisen häsäystä. Laatu tuntuu niin oikeana tekniikkana kuin myös tekemisen tehossa. Yhteistreeneissä PT puskee sinun epämukavuusalueelle minne ei itse helposti mene ja tulosta tulee. En ole ennen päässyt salilla lähellekään vastaavaa tekemistä. Tai enpä tiedä olenko päässyt juuri muissakaan lajeissa. Toki saman voi varmasti saavuttaa itsekin kunhan on vain valmis opiskelemaan ja omaa sen tarvittavan itsekurin, mutta henkilökohtainen palvelu on nimenomaan henkilökohtaista. Siinä on suuri ero edes mihinkään pienryhmätekemiseen.

Vaikka motivaatiosta ei ole hirveästi viime vuosina ollut pulaa, en olisi varmasti käynyt näin paljoa salilla ilman sovittua ohjelmaa. Vaikutus motivaatioon on selvä. Personal trainerin kanssa yhteiset viikkotreenit ovat olleet se kovin koitos jota on odottanut ja pari päivää etukäteen. Omatkin treenit onnistuvat helpommin kun on valmis runko ja tietää mihin keskittyä. On kuitenkin liian helppoa sanoa perusteeksi pelkän motivaation. Mietin itsekin mistä se tulee ja pihvi taitaa olla kuitenkin uuden oppiminen ja kehitys. Tässäkään en tarkoita pelkästään isompaa tissiä tai hauista, vaan enemmän niitä hetkiä kun tajuaa kaikkia pieniä asioita tyyliin näinhän tämä menee ja tältä tämän pitäisi tuntua. Puhtaan voimatreenin lisäksi olen kokenut ahaa elämyksiä esimerkiksi kehonhuollossa ja tekemisen rytmityksessä. Mä tiedän yksinkertaisesti enemmän ja uskon tuntevani oman kroppani taas vähän paremmin.

Loppupeleissä on kyse myös henkilökemiasta. Ammattimainen PT saa lähes kenet tahansa liikkumaan, mutta hyvä yhteissävel auttaa paljon asiaa. Toinen ilmeinen asia on raha. Henkilökohtaiset palvelut maksavat, mutta talouden salliessa ei minusta tätä kannata hirveästi miettiä. Itse saan paljon enemmän iloa kunnon tekemisestä kuin uudesta rojusta kaapissa.

spiTein eilen viimeisen sisäkauden treenin. Alexiumin kuuman kosteassa spinningluolassa intervallitunti. Päästelin täysillä kauden vaihteen kunniaksi. Tänään lennetään Espanjaan missä on varmasti leudommat pyöräilykelit.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s