Andalusian pyöräilyt

Jos tänään saisi kirjoitettua pyöräilystä. Takana on reilut 400km mäkisiä Andalusian teitä. Kokemus oli erittäin positiivinen niin kuin se aina on pitkän talven jälkeen.

Jo pelkästään aurinko on niin suuri ero ja sitä riitti tämän kevään reissun suuntautuessa Euroopan aurinkoisimme ja lämpimämmille seuduille. Pääsiäisviikonloppu oli jo niin kovaa hellettä, että pohjoisen mies ei oikein pystynyt suorittamaan iltapäivän kovimmilla tunneilla. Kerran joutui vetämään pitkän ajotakin päälle, mutta ei päivän peruslämmöt taida tähän vuodenaikaan olla koskaan alle 15 astetta. Harvemmin alle kahtakymmentäkään. Tuuli toki  voi olla kova meren läheilyydessä.

Tiet ovat mäkisyyden lisäksi hyvin vaihtelevia kokonsa ja pinnan suhteen. Useat Malagan ja Costa del Solin lähitiet ovat vilkkaita. Autot toki huomioivat suht hyvin pyöräilijät, mutta ajaminen suorilla satasen tai kasikympin teillä ei ole nautinto. Pienempiä teitä riittää kukkuloilla, mutta verkosto Alhaurinista ei ole mikään valtaisan tiheä. Maasto on mäkistä ja suurilla alueilla kuten vaikka Sierra de la Nivesin luonnonpuistossa ei asfalttiteitä juuri kulje. Siksi reittivaihtoehtoja ei ole ihan loputtomasti. Myös Malagasta ja Costa del Solilta kannattaa pysyä poissa. Ajoimme kerran Sierra de Mijaksen ympäri joka oli ihan ok reissu, mutta esimerkiksi Fuengirolan ja Marbellan väli on täysin toivoton.

Suositeltavia teitä ovat Mijaksen johtava pieni vuoritesti. Alozainan ja El Burgon suunnalla on jo kunnon maaseutua. El Chorron tieto ovat hyvälaatuisia ja maisemat lenkillä ehkä koko reissun komeimmat. Rondaankin oli tarkoitus ajaa, mutta homma jäi kesken rengasongelmien takia. Hauskin nousu oli varmaan Ojenin tien serpenttiini muuten nihkeällä Marbellan lenkillä. Esimerkkejä lenkeistä löytyy movescountista. Kaikkia muita voi ihan suositella, mutta Fuengirola-Marbella väli on tosiaan no no.

Pyörät vuokrattin Fuengirolasta Williams Bicyclestä. Liike on aika normaalin kansan pyöräliike ja sieltä edullisimmasta päästä. Me pääsimme kahden pyörän kymmenen päivän hinnassa selkeästi alle kympin per päivä. Laura sai hyvän ja sopivan pyörän. Itsellä oli halvahko Giant joka oli itselle lyhyen puoleinen ja varustettu oudolla satulalla, mutta hyvin sillä ajoi nämä lenkit. Kerran tuli varusteiden kanssa säätöä kun takakumi puhkesi pariin otteeseen. Tällöin käytiin liikkeessä ja sieltä sai uudet kumit tilalle sekä vaihtoivat uuden päällikumin Palvelu oli hyvää ja paikkaa voi suositella hintalaatusuhteen johdosta. Valikoima on vaan hyvin rajallinen eli sopivaa pyörää ei välttämättä löydy.

Iso osa kevään reissusta on rentoutumista eikä niinkään treeniä. Siihen Andalusian rento ilmapiiri, hyvä ruoka ja ennen kaikkea lämpimät kelit antavat loistavat puitteet. Meillä oli nyt majoituksena vähän suurempi villa isoilla patioilla, puutarhalla ja uima-altaalla. Palautuminen oli helppoa. Kylillekin pystyi kävelevään eli oluen ja tapakset sai helposti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s