Haukankallio

Joskus kiipeilykalliot pääsevät yllättämään. Niin on käynyt esimerkiksi Pärkänvuorella. Nyt niin kävi Leppäkosken Haukanvuorella. Se sopi kivasti Iso-Melkutilla vietettyyn viikonloppuun, greidit vastasivat alkukauden tarpeita ja onhan paikkaa kehuttu 27:ssa. Silti en nyt odottanut mitään maagista kun perjantaina paikalle saavuttiin. Vain ok kiipeämistä kauden aloitukseen.

Kampa on aluksi ilmava ja lopuksi släbähtävä. Upea pitkä vitosen reitti. Haukankallion kiipeilyä.

 

Haukankallio on erilainen paikka lukuisien pienten kallioiden joukossa. Reittejä ei ole montaa ja leveyttä kalliolla ei paljoa ole, mutta korkeutta piisaa. Kaikki meidän kiipeämät reitit olivat laatua ja myös pitkää sellaista. Putki vedettiin jopa kahtena köytenä ihan perustellusti. Gredit ovat helpommasta päästä ja Haukankallio sopikin loistavasti alkukauden paikaksi varsinkin kun jussina on tarkoitus suunnata Norjaan. Seikkailullisempaa paikka täytyy etsiä varmaan Olhavalta. Samoin taitaa olla reittien mitassakin. Lisäksi kivi on loistavaa ja lähestyminen pari minuuttia. Loistava pikkukallio johon täytyy palata tuota pikaa.

https://27crags.com/crags/haukankallio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s