Viinituristi

Italian reissun loppupuoli meni viinituristina Piemontessa. Komaa hommaa: Viinin, juuston ja lihojen kombo useamman päivän putkeen laittaa tottumattoman koville. Me kestettiin kolmisen päivää nättejä viinikyliä ja kaikkea yltäkylläisyyttä. Sitten oli pakko päästä tekemään jotain.

 

b1
Piemonten kukkulat ovat niin pittoreskia että. Vanhat kylät ovat kukkuloiden päällä ja aina löytyy vähintään se kirkon torni. Rinteet ovat täynnä viiniköynöstä. Laaksoissa voi sitten olla jotain muuta kuten pieniä metsiä, isompaa asutusta tai vaikka ihan normi viljelyksiä.

 

Lähikylästä Castigliano Tinellasta löytyi kiva valikoima merkattuja polkuja viiniviljelmien lomassa. Yhteensä neljä kappaletta joista lyhin pari kilometriä ja pisin kympin. Kaikki olivat vielä linkattavissa, niin ajateltiin siitä tulevan kiva maastojuoksupäivä vähän pinkeämmällekin viinituristille kun voidaan juosta sen mitä jaksaa.

Oli aluksi vähän raskasta kun lämpöä ja mäkeä oli enemmän mihin valkoinen mies oli tottunut. Pikku hiljaa kuitenkin taivalsimme hyvän kahden tunnin lenkin rauhallista vauhtia. Poluilla näkyi paljon Moscato trail tapahtuman opasteita, joten poluilla juostaan välillä vähän isomminkin.

Muutenkin viinikukkuloilla voi tehdä muutakin kuin istua baarissa, vaikka ei ihan heti siltä vaikuttaisikaan. Seudun kattaa suuri vaelluspolkujen verkosto. Samoin maantiepyöräilyyn on otollisia todella upeilla maisemilla varustettuja pikkuteitä ja niitä on paljon. Mäkeä vaan joutuu ajamaan käytännössä koko ajan. Tasaista maata ei hirveästi ole tarjolla.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s