Allas Sea Pool

Olen suhtautunut Allas Sea Poolin perin ynseästi. Projektin julkistuksen aikoihin epäilin perinteiseen suomalaiseen tapaan ettei noin kolkolla, kylmällä ja tuulisella paikalla uimalalla ole mitään onnistumisen edellytyksiä. Kesällä kauniina päivänä taas oli tungosta ja perinteisesti homma kanitti pienien saunan kanssa kosteustasosta kilpailevien pukuhuoneiden kanssa. Onhan se siis ihan hyvä kesäterde ja tapahtuma paikka jo lokaationsakin takia, mutta silti ei ollut minulle täysi hitti kylpemismielessä.

Nyt kun keli muuttuu koko ajan karummaksi, olen vihdoin tajunnut jujun miksi Allas piti laittaa yhteen Helsingin tuulisimmista ja näin myös kylmimmistä paikoista. Jutun kauneus on nimittäin siinä, että elämys on sitä parempi mitä huonompi keli on. En ole päässyt kokeilemaan vielä räntäsadetta tai kovempaa lumituiskua, mutta eilen oli jo aika harmaata ja kova tuuli suoraan satama-allasta pitkin Pressanlinnan eteen. Saunasta altaaseen teki jo mieli melkein juosta kun tuuli meni niin ytimiin, mutta kun tarjolla on oikein mainio sauna ja aina tasaisen lämmin ulkoallas, niin näiden vastapainona kunnon kylmä keli toimii loistavasti. Eli perinteinen kylmä kuuma hoito. Allas on sitä paitsi koiranilmalla aika rauhallinen ja kuntouintiin on tarjolla hyvin tilaa. Ei sieltä turistien lisäksi paljoa paikallisia ollut.

Allas sopii siis hyvin sekä kuntoiluun että rentoutumiseen. Höyryn seassa uidessa on melkein kuuma ja kaupunki ympärillä näkyy kivan eteerisesti. Suomen Linnan lautta tahdittaa kivasti menoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s