Super Trail Maps

Kevään reissussa Locarnossa paikallisesta pyöräliikkeestä oppaita tai apua maastopyöräpolkujen suhteen kysellessä pojat vinkkasivat Super Trail Maps -palvelusta. Sieltä saisi tilata pätevät kartat. Tosin kun olin jo reissussa en viitsinyt lähteä tilailemaan vaan latasin kännyyn appsin ja ostin Locarnon alueen kartan.

Oli erittäin onnistunut valinta. Reittejä on paljon, ne on greidattu ja peukutettu sekä gepsin kanssa saa itsensä paikannettua aina oikeaan mutkaan. Jonkin aikaa täytyi tietysti ajaa jotta oppii mitä värikoodit meinaa, mutta erittäin vahva suositus tälle palvelulle.

Vähän vinkkiä karttojen käyttöön. Nopeiten selvisi, että peukutetut polut ovat oikeasti hyviä. Niitä kannattaa keräillä. Enemmän hakemista oli värikoodausten kanssa. Ne menevät järjestyksessä keltainen, oranssi, punainen, lila, musta ja lopuksi vihreä joka tarkoittaa käveltävää. Keltainen ja oranssi pitivät kutinsa, mutta punaisilla ja varsinkin liloilla alkoi olla jo ihan normaalia erilaiset serpentiiniportaat. Eivät nyt ihan hirveästi eronneet vihreistä, jotka olivat vähän jyrkempiä portaita. Toki yleensä paikka oli selkeästi käveltävä joidenkin isompien esteiden tai vaikka jyrkän rinteen takia, mutta välillä mietti mitä se musta sitten on. Ilmeisesti aitoa DH:ta. Sivuilta löytyy kyllä selitykset koodauksille ja karttamerkeille. Tietysti muutenkin korkeuserot ovat se iso juttu reittien suunnittelussa ja niitä greidit eivät huomioi. Vain teknisen vaikeuden. Aika paljon ylöspäin tuli käytettyä asfalttia.

Saitti karttojen ostoon ja ihmettelyyn.

http://www.supertrail-map.com/en/

Sama lafka julkaisee myös vapaalaskukarttoja joista minä en osaa sana mitään.

https://www.freeride-map.com/en/

 

Screenshot_2018-05-31-22-49-09.png
Esimerkkinä kuvaruutukaappaus kännystä.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s