Melontaa Hangossa

Hangon keksi paistaa. Itselle ihan liian kuuma, mutta lomalaiset tykkää. Itä-Satamassa vuotuinen painitapahtuma ja tarjolla Teslan koeajoja. Oluet kimaltelee terasseilla. Purjehtijat ovat laiturissa laiskan näköisinä. Mitä sitä tekisi?

Kun ei jaksa ja viitsi mitään suurta on leppoisa melonta hyvä vaihtoehto. Siinä kun voi kellua, jos ei muuta viitsi. Tehdään eväät ja otetaan mukaan hellevarustus. Vuokrattiin kaksikko ja sovittiin lähtö niemen pohjoisrannalta Hangonkylän lähettyviltä. Picnic trenffit taas Stenskärin paikkeille. Sen verran lyhyet etäisuyydet ettei ole paineita reitin suhteen. Sitten vaan vesille.

IMG_20180714_141713
Tauon paikka. Mittavat eväät kuljetettiin huoltoveneellä.

Päivä on siis helteinen ja ennen kaikkea tyyni. Meloja on omimmillaan. Kajakki kulkee vaivattomasti ja matka taittuu. Ei todellakaan tarvitse miettiä mistä menee vaan voi suunnata missä näyttää kivalta. Harvoin kajakissa on liian kuuma, mutta kun ei ole tuulen henkäystäkään. Hien saa lopulta pintaan. Meloa jaksaa yllättävänkin hyvin ja matkaa taittui yli kaksikymmentä kilometriä. Paljon kauniita luotoja, erikoislintuja ja yksi kurkkiva hylje.

b1
Hangossa pääsee suoraan avomerelle. Russarön sotilassaari on vielä etelämpänä, mutta avointa on vähän joka suuntaan. Harvoin pääsee melomaan tyynellä ja kuumalla kelillä. Nyt pystyi läpsyttelemään kevyesti mihin vaan suuntaan. Kaukaisin piste on Stenskärblokken. Muuten kierreltiin nättejä kalliosaaria ja katseltiin graniitiin muotoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s