Talviseikkailu

On sattuneesta syystä jäänyt kaikki isompi tekeminen vähälle talven aikana. Toki olen käynyt kiipeämässä ja nyt lumilla hiihdellyt, mutta ne isommat jutut – seikkailut – ovat jääneet liian vähälle. Sunnuntaina oli sopiva rako toteuttaa pidempi retki ja vaikka keli olikin vaihteleva niin ei tarvinnut miettiä lähteekö liikkeelle.

IMG_20190203_085351 1.jpg
Golf-kentällä oli aamusta rauhallista.

Otin Altai retkisukset alle ja lähdin Salossa hiihtämään ihan kyliltä ilman kuljetuksia. Heti aamiaisen jälkeen tuiskua päin ja kun pääsi luonnon keskelle ensimmäiseen metsään, niin tunsi elävänsä ihan uudella tavalla. Keli oli komea kun vielä aamusta oli pakkasta ja tuiskua. Päivän mittaan lämmöt nousi ja taivaalta alkoi tulemaan vettä, mutta ei nämä ole kelistä kiinni vaan luonto on aina omalla tavalla kaunista ja erilaista. Niin nytkin.

IMG_20190203_094848 1.jpg

Talviulkoilussa on se hyvä puoli, että kaikki on heti raskasta. Lähti ovelta sitten pyörällä tai suksilla niin matkanteko väsyttää mukavasti. Matkaa kertyi lopulta reilut 11km ja aikaa meni reilut kuusi tuntia. Eväät oli mukana sekä suksien lisäksi lumikengät jotka vesisateen alettua tulivatkin tarpeeseen kun suksi ei enää luistanut. Olin jo hetken aikaa vähän ihmeissään suksien kanssa kun lumi alkoi kerääntyä pohjiin. Kuuden tunnin jälkeen oli väsy ja lohisoppa maistui. Aina helpolla näitä tekee kun vaan lähtee liikkeelle.

DCIM100GOPROGOPR0318.JPG
Lunta riittää ja omaa uraa sai avata koko matkan.

 

b2.png
Reitti myötäpäivään.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s