Tupuri MTB Park

Kulttuuriteko.

Siinä asia lyhyesti.

Kävin ajamassa Salon Tupurissa pari viikkoa sitten ilman sen suurempia odotuksia. Kyseessä siis suomalaisen pikkukaupungin linkkimastomäki jossa on ollut iät ajat pururata ja talvella ladut. Tiedän mäen nuoruudestani ja ajattelin sinne tehdystä parkista löytyvän muutaman linjan suoraan mastolta ulkoilutielle.

Yllätyin todella positiivisesti. Paikalla oli opasteet, reitit merkitty laadukkaasti, linjojen variaatioita ehkä kymmenisen ja polut olivat monipuolisia sekä täyttä laatua. Tykkäsin erityisesti teknisemmistä punaisista. Mustia rakennetuilla puu dropeilla/hypyillä en uskaltanut ajella. Siniset olivat hyviä vauhtipätkiä. Lisäksi täytyy mainita myös vihreä linja jossa kuka tahansa voi käydä kokeilemassa lajia. En tiedä löysinkö edes kaikkea tai ajoinko oikein kun variaatiota on monipuolisesti ja endurotyyliin aina ei mennä alaspäin. Ehdin ajaa mäen kahdeksan kertaa alas. Korkeuseroa on noin 60m eli todella hyvä napakka treeni ja hauskaa oli.

b1
Nato base. Mestoille löytää helpoiten ajamalla Tupurin linkkimastolle. Useimmat reitit lähtevät täältä ja haarautuvat alempana eri variaatioiksi.

Tällainen lokaali talkootyöllä tehty park on todella iso kulttuuriteko. Loistava mahdollisuus paikallisille nuorille päästä lajiin sisään ja ihan kenelle tahansa mukavaa harrastamista sekä laadukasta treeniä. Iso käsi tekijöille. Kiitos.

b2
Hyvin tehty, Opasteet, merkinnät ja itse reitit. Ratoja ei ole ihan hirveästi rakennettu vaan luonnonmukaisuus on säilynyt. Silti varsinkin teknisemmät pätkät haettu todella mukavasti kallioita ja muita muotoja hyödyntäen. Ja ilmeisesti lisää on tulossa.

Jos paikka kiinnostaa, kannattaa seurata tiedotusta alla olevasta facefeedistä. Pari päivää sitten tuli tieto uudesta 1km pitkästä punaisesta. Kattaus laajenee. Täytyy käydä itsekin ajamassa seuraavalla Salon reissulla.

https://www.facebook.com/TupuriMTBPark/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s