Romsdal

Turistina Romsdalissa. Läntisin Norja on ollut itselle pitkään tuntematonta seutua. Tänä kesänä oli tarkoitus pyörähtää siellä ihan vain nähdäkseen ne vuonojen maan suurimmat ihmeet.

Romsdal oli aika ilmeinen kohde. Trollwall ja se kaikki kiipeily. Saapuminen laaksoon on massiivinen. Kummallakin puolella nousee seinät joiden kokoa on vaikea käsittää. Laakso on myös suht kapea eikä aurinko paljoa sinne iltapäivällä paistanut. Leirinnässä oli kansainvälinen meininki ja kiipeilijät erottuvat joukosta. Mä tykkäsin heti.

Toisaalta Romsdalissa on paljon turisteja. Trollstigen ja Geiranger on Norjan top 10 kohteita ja kiinalaisia ramppaa somekeppien kanssa. Leirintöjä on vieri vieressä. Itse Åndalsnes on pieni norjalainen kaupunki, mutta kiertoajelua puskee muualta. Onhan sama ralli vahvistunut kokoajan Lofooteilla. Turismista on vaikea päästä eroon kun on itsekin turisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Romsdalissa kaikki näyttää isolta.

Tehtiin perheretki tunturijärvelle, ajoin Pivotilla Trollstigenin ja päheästi siltä lähtevän keskivertotrailin sekä Laura kävi juoksemassa. Norjassa on helppo harrastaa monipuolisesti. Muuten oltiin ihan turisteja. Ostin itselle matkamuistoksi paikallisen topon.

Täytyy myös mainita erikseen Ålesund joka oli ihmeen hauska kaupunki. Keskusta tyylikäs art deco kokonaisuus ja seutu koostuu saarista joten meri ja luonto on hienosti läsnä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s